Politiet har funnet Oliver

<p> Foto: Scanpix</p>
 Foto: Scanpix

Fem år gamle Oliver Chaaning ble satt fri i en politiaksjon i København klokka 19.08 i kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Oliver ble satt fri i forbindelse med en politiaksjon i forstaden Hvidovre i København. Det opplyser Nordsjællands politi.

To menn ble pågrepet under aksjonen. De har har i likhet med Olivers familie kinesisk bakgrunn.

Politiet opplyser at Oliver etter forholdene har det bra, men at han skal undersøkes nærmere for å se om han har lidd noen overlast. Han ble gjenforent med sine foreldre, etter å ha vært bortført i 26 timer.

Det skal ha blitt framsatt et større krav om løsepenger. Men politiet vil ikke opplyse hvor mye det dreier seg om.

Ifølge Politiken har politiet holdt svært tett om aksjonen av hensyn til Olivers sikkerhet. Men politiet greide å spore opp adressen der Oliver ble holdt fanget, etter en intensiv etterforskning. Sannsynligvis har politiet greid å finne stedet ved å avlytte telefoner.

Kidnapperne risikerer nå opptil tolv års fengsel hvis de blir funnet skyldige i frihetsberøvelse for vinnings skyld. Flere personer er mistenkt i saken, og jakten på dem fortsatte torsdag kveld.

Tidligere på dagen ble det oppgitt at politiet sto uten spor i saken, men etter at gutten ble funnet, innrømmer politiet at de måtte holde kortene tett til brystet av hensyn til guttens sikkerhet.

Det gjenstår nå et stort arbeid med å kartlegge omfanget av kidnappingen, og politiet forventer at det kan komme flere arrestasjoner.

De to som er anholdt vil bli framstilt for fengsling fredag.

Ifølge Jyllands-Posten har familien vært utsatt for et kidnappingsforsøk tidligere. Da var det Olivers storebror som ble forsøkt kidnappet.

Femåringen ble bortført ved en barnehage i Virum nord for København ved 16.30-tiden onsdag. Aksjonen så ut til å ha vært nøye planlagt. Guttens mor ble holdt tilbake mens en mann grep gutten og kastet ham inn i en mørk stasjonsvogn, der en sjåfør satt klar til å kjøre av gårde.

Familien til den bortførte gutten fikk krisehjelp av psykologer etter den opprivende hendelsen. Ifølge bekjente av familien var foreldrene for sjokkerte til å snakke om det som hadde skjedd.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus