Nytt milliardkrav mot Telenor i Russland

Telenor blir i et russisk søksmål krevd for rundt 19 milliarder kroner. Det norske konsernet fnyser av både søksmålet og milliardkravet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er søksmålet er grunnløst, sier pressetalsmann Dag Melgaard.

I søksmålet fra Farimex Products blir det fremmet påstander om at Telenor har skadet VimpelCom ved å hindre det russiske teleselskapets oppkjøp av Kyivstar, og trenert Vimpelcoms kjøp av Ukrainian Radio Systems.

Telenor eier 33,6 prosent av Kyivstar og har i lengre tid ligget i konflikt med andre eiere.

Jomfruøyene

Det blir ikke opplyst hvem som eier Farimex Products, men selskapet er registrert på De britiske jomfruøyene. Søksmålet er innlevert i den sibirske byen Khanty-Mansyisk.

Farimex Products eier 1.250 aksjer i VimpelCom og krever en erstatning på 3,8 milliarder dollar. Selskapet har i tillegg bedt retten ta arrest i alle aksjene Telenor eier i VimpelCom.

Sjekker eier

– Vi har alltid arbeidet for Vimpelcoms beste, sier Melgaard.

– Vi finner det også underlig at et søksmål fra et selskap registrert på De britiske jomfruøyene skal velge denne sibirske byen for sitt søksmål, og vi ser nå nærmere på hvem som står bak selskapet, sier han.

Nylig ble det også fremmet erstatningskrav fra russiske Eco Telecom, som er en del av Alfa-gruppen, på 5 milliarder kroner basert på lignende påstander. Også i denne saken avviser Telenor de påståtte forholdene. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus