Frykter for framtida

Foto: Scanpix.
Foto: Scanpix.

En utvidelse av Golden League-serien i friidrett til USA og Asia kan bety slutten for tradisjonsrike Bislett Games. Svein Arne Hansen er alvorlig bekymret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den kontrakten vi seks Golden League-arrangører jobber etter går ut i 2009. Hva som skjer etter det er usikkert, og jeg må si jeg deler den skepsisen arrangørene av ISTAF i Berlin har når det gjelder framtiden for denne stevneserien.

– Det snakkes om en utvidelse til USA og Asia, og det er i første rekke det som skaper denne bekymringen. Dersom vi får Doha Grand Prix inn i Golden League, så kan det gå, for Doha ligger i så å si samme tidssone som oss, men det blir noe helt annet med arrangører fra USA og Asia, sier friidrettspresident og Bislett-general Svein Arne Hansen til NTB.

– Vi er i samtaler og kontakt med Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) om denne saken, og jeg håper bare de holder det de lover om å holde oss informert, sier han.

Må være på TV

– For oss er det viktig å være på TV, og jeg er skeptisk til hvor interessant det vil være for europeiske TV-selskaper å være med videre, dersom det skulle bli stevner i andre verdensdeler.

– Jeg er også skeptisk til hva en eventuell utvidelse av Golden League-serien vil bety for TV-interessen, for det er ikke til å komme fra at den gangen vi var fire arrangører og het Golden Four var interessen aller størst, påstår Hansen.

Den eksklusive stevneserien begynte med Bislett, Brussel, Zürich og Berlin i 1993. Fra og med 1998-sesongen ble stevneserien utvidet med Roma og Paris og ble omdømt til Golden League. Den eliteserien går fortsatt.

– For oss på Bislett er vi avhengige av å være med i Golden League. Uten å være med på den mest eksklusive stevneserien er det slutt for Bislett Games. Hvem gidder å holde på da?, spør Hansen retorisk, men han er rask med å legge til at ingenting tyder på at ikke Bislett er inne i varmen som arrangør.

Han sier at han ikke har noe imot at London og Stockholm kommer inn som Golden League-arrangører. Det er en utvidelse utenfor Europa som først og fremst bekymrer.

Viktig

Ketil Tømmernes, sportssjefen i Norges Fri-idrettsforbund, legger ikke skjul på at det er svært viktig å arrangere et topp internasjonale stevne i Norge.

– Bislett Games er ekstremt viktig, men dersom vi ikke friidretten klarer å tenke nytt utover Bislett Games og Golden League, mener jeg vi har et problem, sier Tømmernes i en kommentar til NTB.

Han legger til at det gjelder å tenke offensivt.

– Det er viktig at Bislett Games er med i Golden League, men friidretten her i landet må ikke stå og falle på det.

– I Globen i Stockholm klarer de å arrangere en topp internasjonale innendørsgalla hvert år. De får med verdensstjerner og samler fullt hus uten at de er med i noen stor stevneserie som Golden League. Klarer svenskene det, må vi kunne klare det også.

Bislett Games går 6. juni i sommer og er nummer to i Golden League-serien etter sesongstarten i Berlin 1. juni. Neste år kommer det også til å bli Bislett Games og Golden League på Bislett, men fra og med 2010-sesongen er alt foreløpig usikkert.

I verste fall kan Bislett Games synge på siste verset. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus