Dansk politi uten konkrete spor i Oliver-saken

<p>Motivet er fortsatt ukjent, og vi har ingen konkrete spor, sier operasjonsleder, visepolitiinspektør Uffe Stormly ved Nordsjællands politi. Foto: Scanpix</p>
Motivet er fortsatt ukjent, og vi har ingen konkrete spor, sier operasjonsleder, visepolitiinspektør Uffe Stormly ved Nordsjællands politi. Foto: Scanpix

Kidnappingen må være ledd i et forsøk på pengeutpressing, mener femåringens bestefar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien eier flere restauranter i København-området, og faren er medeier i velkjente Det Kinesiske Tårn i Tivoli i den danske hovedstaden. Olivers pårørende satt oppe hele natt til torsdag og ventet på telefon med krav fra kidnapperne, skriver avisen Ekstra Bladet.

– Banditter har vært på ferde, og motivet må være utpressing, sier guttens bestefar til avisen.

Politiet står helt uten spor i Oliver-saken. Foto ScanpixPolitiet står helt uten spor i Oliver-saken. Foto Scanpix

Ingen konkrete spor

Politiet kan imidlertid ikke bekrefte at det dreier seg om utpressing.

– Motivet er fortsatt ukjent, og vi har ingen konkrete spor. Vi har igangsatt en svært bred etterforskning, sier operasjonsleder, visepolitiinspektør Uffe Stormly ved Nordsjællands politi til NTB.

– Vi har fått svært mange henvendelser og tips fra hele Danmark i saken. Vi er svært glad for alle tips, men har altså fortsatt ikke noen konkrete holdepunkt, understreker Stormly.

Han vil ikke kommentere oppslaget i Jyllands-Posten jp.dk, som torsdag morgen skriver at familien også tidligere har vært utsatt for kidnappingsforsøk. Avisen skriver at en bande på fem menn forsøkte å bortføre familiens 12 år gamle sønn i mars 1988. Intensjonen skal ha vært å presse familien for penger, men planen skal ha gått i vasken.

Tre uker sendere lyktes det banden å bortføre den 22 år gamle datteren til en annen kinesisk restauranteier. Hun ble kidnappet på åpen gate og lå deretter lenket til en seng i tre døgn.

Bare en time etter bortføringen krevde kidnapperne en løsesum, først på en halv million, deretter på 10 millioner kroner. Da jentas far ikke betalte løsesummen, ble hun satt fri. Seks menn ble senere anholdt og idømt 33 års fengsel, ifølge jp.dk.

– Kan du bekrefte eller avkrefte at familien har vært utsatt for kidnappingsforsøk tidligere?

– Det har jeg ingen kommentar til. Dansk presse skriver så mye rart, sier Stormly.

Proff aksjon

Femåringen ble bortført i 16-30-tiden onsdag, i det som ser ut til å ha vært en nøye planlagt aksjon. Guttens mor ble holdt tilbake mens en mann grep gutten og kastet ham inn i en mørk stasjonsvogn, der en sjåfør satt klar til å kjøre av gårde.

Kidnappingen fant sted i Virum nord for Københavns sentrum. Etterforskere tror kidnapperne brukte en bil som allerede var meldt stjålet, og gjerningsmennene beskrives som svært profesjonelle. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus