Bortførte Olivers familie er styrtrik

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bortførte danske Oliver Chaanhing tilhører en svært velstående familie. Kidnappingen må være ledd i et forsøk på pengeutpressing, mener femåringens bestefar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Familien eier flere restauranter i København-området, og faren er medeier i velkjente Det Kinesiske Tårn i Tivoli i den danske hovedstaden. Olivers pårørende satt oppe hele natt til torsdag og ventet på telefon med krav fra kidnapperne, skriver avisen Ekstra Bladet.

– Banditter har vært på ferde, og motivet må være utpressing, sier guttens bestefar til avisen. – Det har foreløpig ikke vært kontakt mellom kidnapperne og Olivers familie, opplyser polititalsmannen Henning Svendsen.

Femåringen ble bortført i 16-30-tiden onsdag, i det som ser ut til å ha vært en nøye planlagt aksjon. Guttens mor ble holdt tilbake mens en mann grep gutten og kastet ham inn i en mørk stasjonsvogn, der en sjåfør satt klar til å kjøre av gårde.

Ifølge København-avisen Berlingske Tidende fikk politiet i løpet av natten til torsdag mellom 30 og 40 henvendelser om kidnappingen, som fant sted i Virum nord for Københavns sentrum. Etterforskere tror kidnapperne brukte en bil som allerede var meldt stjålet. (©NTB)