Nei til sykehotell ved Radiumhospitalet

Pasienthotellet som er påbegynt uten godkjenning ved Radiumhospitalet i Oslo. Foto Knut Falch / SCANPIX<p> </p>
Pasienthotellet som er påbegynt uten godkjenning ved Radiumhospitalet i Oslo. Foto Knut Falch / SCANPIX 

Styret i Helse Sør-Øst sier nei til sykehotell ved Radiumhospitalet. Byggingen var allerede startet, uten nødvendige godkjenninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FAKTA: Sykehotellet ved Radiumhospitalet

* Byggingen av et sykehotell ved Rikshospitalet-Radiumhospitalet på Montebello i Oslo ble stanset umiddelbart da det i slutten av februar ble kjent at det ikke forelå nødvendige godkjenninger eller finansiering. Arbeidene startet på slutten av fjoråret.

* Et sykehotell har lenge vært etterspurt av pasienter som kommer langveisfra for dagbehandling. Det var planlagt som et treetasjes påbygg oppå bygget for stråleterapi, med investeringsrammer på 125 millioner kroner.

* Ingar Pettersen trakk seg som styreleder for Rikshospitalet få dager etter at saken ble kjent. Han reagerte på at Helse Sør-Øst grep inn og beordret byggestans allerede før saken skulle behandles av sykehusets eget styre.

* Senere ble Rikshospitalets administrerende direktør Åge Pettersen avsatt av sykehusets styre.

* Onsdag vedtok styret i Helse Sør-Øst at sykehotellet ved Radiumhospitalet ikke skal prioriteres når det fordeles penger. (©NTB)

Dermed følger styret innstillingen fra administrerende direktør Bente Mikkelsen i Helse Sør-Øst.

Avgjørelsen kan føre til en millionkrangel mellom Radiumhospitalets eier, Rikshospitalet, og entreprenøren Peab, som det er inngått en kontrakt med i forbindelse med byggingen.

Entreprenøren har tidligere fremmet et krav om 28 millioner kroner i erstatning dersom byggingen skrinlegges, et krav sykehuset ikke har godtatt. Mange av betongelementene til bygget er allerede levert. Ennå står stillaser og brakker på området.

Samtidig understreker styret i Helse Sør-Øst at det ikke legges hindringer for at Rikshospitalet kan skape et sykehotelltilbud ved hjelp av andre finansieringsmåter. (©NTB)

Personvernpolicy