Åpen for alle - alltid

Storslått mottakelse for paven

Pave Benedikt XVI og USAs president George W. Bush smiler etter pavens  ankomst til USA. De to skulle onsdag ha samtaler i Det hvite hus i Washington. (Foto: Osservatore  Romano/SCANPIX/REUTERS)
Pave Benedikt XVI og USAs president George W. Bush smiler etter pavens ankomst til USA. De to skulle onsdag ha samtaler i Det hvite hus i Washington. (Foto: Osservatore Romano/SCANPIX/REUTERS)  
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pave Benedikt XVI ble mottatt med en salutt på 21 skudd og fadervår sunget av en sopran da han kom til Det hvite hus i Washington. Minst 9.000 mennesker var samlet for å ønske paven velkommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Benedikt, som onsdag fylte 81 år, er på sitt første besøk i USA siden han ble valgt til pave for vel tre år siden. Han er den første pave som besøker Washington på 29 år, og bare den andre i hele historien.

Forholdet mellom Vatikanet og det offisielle USA har vært kjølig siden avsløringene av at en katolsk prest i den amerikanske storbyen Boston misbrukte barn seksuelt. Paven har sagt at han skammer seg dypt over disse og andre overgrep begått av katolske kirkefolk.

- President George W. Bush vil si til paven at USA og hele verden trenger å høre hans budskap om at Gud er kjærlighet, sa presidentens pressetalskvinne Dana Perino. Paven og Bush er enige i mange saker, som motstanden mot abort og ekteskap mellom homofile.

Men det ble også antydet at pave Benedikt kunne komme til å ta opp spørsmål der de to er dypt uenige. De har blant annet sterkt motstridende syn på dødsstraff, behandlingen av innvandrere til USA og den amerikanske krigføringen i Irak. (©NTB)