- Dyrkes som en helt

<p>Foto: Scanpix</p>
Foto: Scanpix

<pTerrortiltalte Arfan Bhatti er i ferd med å bli et idol for innvandrerungdommer. Medienes framstillingen av Bhatti øker statusen hos innvandrerungdom i risikosonen, mener Abid Q. Raja og Aslam Ahsan.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av Norges mest profilerte norskpakistanere, Ap-politiker Aslam Ahsan og advokat Abid Q. Raja, advarer nå mot at terrortiltalte Arfan Bhatti er i ferd med å oppnå heltestatus hos en gruppe innvandrerungdommer: ungdommer som har falt ut av utdanningssystemet og som står i fare for å bli kriminelle.

– De fleste oppegående ungdommer snur ryggen til Bhatti, men hos de svakere stilte er det en viss andel som ser opp til ham, sier Ahsan til Dagsavisen.

Ahsan mener at ungdommene gjennom utallige presseoppslag får inntrykk av Bhatti som en som lever et spennende liv der makt og ære står sentralt. Tiltalen for skytingen mot den jødiske synagogen i Oslo, og forholdet til en profilerte TV 2-reporter, bidrar ytterligere til å forsterke Bhattis status hos outsiderne.

– Tilgang til våpen og erobring av kvinner blir sett på som kult, sier Ahsan.

Advokat Abid Q. Raja bekrefter at noen innvandrerungdommer idoliserer Bhatti.

– Det er en kjent sak at disse ungdommene ikke idealiserer taxisjåfører, bussjåfører, leger eller advokater, sier han. (©NTB)

Personvernpolicy