- Han har ikke mer å tilstå

- Han har ikke mer å tilstå
- Han har ikke mer å tilstå

Anders Eklund, som har tilstått drapet på ti år gamle Engla Juncosa Höglund og 31 år gamle Pernilla Hellgren, sier han ikke har flere forbrytelser å tilstå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borlänge (NTB-TT): Eklunds forsvarer Jan Kyrö snakket tirsdag med sin klient for å forberede et nytt politiavhør onsdag.

Jan Kyrö forteller at Eklund er nedstemt og bedrøvet. Først nå innser han alvoret i det han har gjort.

– Han sier han ikke har mer å tilstå, sier Kyrö til nyhetsbyrået TT.

Engla ble funnet død sist søndag. Eklund fortalte politiet hvor hun lå, og han har tilstått at han drepte både Engla og Pernilla Hellgren.

Les alt om Engla-saken her

Politiet vil de nærmeste dagene fortsette avhørene av Eklund, men han ble ikke avhørt tirsdag, fordi politiet i stedet ville konsentrere seg om å kartlegge hva som egentlig skjedde med Engla.

Uoppklarte drap

Anders Eklund nekter for å ha noe med drapet på Trude Espås i Geiranger i 1996 å gjøre. (Foto: scanpix)Anders Eklund nekter for å ha noe med drapet på Trude Espås i Geiranger i 1996 å gjøre. (Foto: scanpix)

Eklunds tilståelser har tent håp hos politiet også i andre nordiske land om at tidligere kvinnedrap nå kan oppklares.

Norsk politi vil granske om Eklund kan ha begått drap i Norge, og politiet i Danmark skal igjen se på uoppklarte danske drap. I Sverige vil etterforskerne trolig spørre ham ut om flere tilsvarende saker, blant dem drapet på 16 år gamle Malin Olsson i Göteborg i 1994.

De vil også forsøke å finne ut om han kan ha vært innblandet da 22 år gamle Helena Andersson ble drept i Mariestad i det sørvestlige Sverige i 1994. Det samme gjelder drapet på 31-åringen Pernilla Theorin i Avesta sørøst for Falun i 2006.

Eklund er tidligere straffet for en rekke overgrep. I 1995 ble han dømt både for å ha forsøkt å voldta en ung kvinne og for mishandling av en 16-åring, og i 1998 fikk han en ny dom for å ha forsøkt å tvinge en 16 år gammel jente til samleie

Massiv kritikk

Samtidig øker kritikken mot svensk politi til full storm etter drapet på ti år gamle Engla. Det er politiets skyld at Engla er død, mener en person som har anmeldt saken til justisombudet.

Anmelderen setter spørsmålstegn ved etterforskernes håndtering av drapet på Pernilla Hellgren, som kan være begått av samme mann som mistenkes for å ha drept Engla, skriver Falun-avisen Dalarnas Tidningar.

Politiet fikk to tips om denne mannen, men disse ble ikke sjekket, het det på avisens nettsider tirsdag. Hvis dette var blitt gjort, kunne Engla fått leve, og den svenske stat derfor bør betale erstatning til den lille jentas etterlatte, mener personen som har anmeldt saken.

– Mye taler for at Engla hadde levd i dag hvis politiet i Dalarna hadde fulgt opp tipsene om drapet på Pernilla Hallgren i Falun. Det er bare et utrolig slumpetreff som gjør at 42-åringen Anders Eklund ikke fortsatt går fri, skrev kommentatoren Stefan Lisinski i Stockholm-avisen Dagens Nyheter. (©NTB)

Personvernpolicy