Bomber drepte over 50 i Irak

<p>En iraker får behandling etter de voldsomme eksplosjonene i Irak tidligere denne uken. (Foto: Scanpix)</p>
En iraker får behandling etter de voldsomme eksplosjonene i Irak tidligere denne uken. (Foto: Scanpix)

Over 50 mennesker ble drept av bilbomber i Irak tirsdag. Angrepene skjedde i områder som den siste tiden har vært relativt rolige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bagdad (NTB-AFP-Reuters): Baquba nord for Bagdad opplevde et av de blodigste angrepene i Irak på flere måneder da en kraftig bilbombe eksploderte i en travel sentrumsgate. 40 mennesker ble drept og over 80 såret i angrepet.

Bomben eksploderte foran en offentlig bygning, der provinsmyndighetene har kontorer. Det lå også en restaurant i området, og mange av de drepte var sivile.

Provinsen Diyala har de siste månedene vært åsted for harde kamper mellom sikkerhetsstyrker og sunnimuslimske opprørere.

Al-Qaida skal ha foretatt en omgruppering i Diyala etter å ha blitt drevet ut fra Bagdad og Anbar-provinsen vest i landet.

En times tid senere ble minst 13 mennesker drept i et selvmordsangrep i den irakiske byen Ramadi i Anbar-provinsen vest for Bagdad.

Bomben eksploderte rett utenfor en populær restaurant tirsdag. 14 personer skal ha blitt såret, opplyser sykehuskilder.

Anbar utgjorde tidligere den viktigste basen for al-Qaida i Irak.

I hovedstaden Bagdad ble tre mennesker drept og åtte såret da en politikolonne ble rammet av en bilbombe. I Mosul i nord ble minst 17 mennesker såret da to selvmordsbombere i biler angrep en amerikansk militær kolonne.

Amerikanske styrker i Irak tror Mosul er den viktigste bybastionen for al-Qaida i Irak. (©NTB)

Personvernpolicy