Store politistyrker utplassert i Zimbabwe

<div class="viewNews">Opposisjonsleder Morgan Tsvangirai har oppfordret til generalstreik i Zimbabwe tirsdag for å tvinge fram en offentliggjøring av valgresultatene. Foto: REUTERS/Siphiwe Sibeko/ SCANPIX</div><p> </p>
Opposisjonsleder Morgan Tsvangirai har oppfordret til generalstreik i Zimbabwe tirsdag for å tvinge fram en offentliggjøring av valgresultatene. Foto: REUTERS/Siphiwe Sibeko/ SCANPIX
 

Store politistyrker er utplassert i gatene i zimbabwiske byer før opposisjonens planlagte generalstreik skal innledes tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opposisjonen i Zimbabwe har oppfordret til generalstreik for å presse fram en offentliggjøring av resultatet fra presidentvalget.

Lastebiler med soldater og politifolk ble natt til tirsdag utplassert i gatene i Harare og andre zimbabwiske byer. Flere av bilene er utstyrt med vannkanoner.

– Dette er et rutineoppdrag, sier en politimann ved et av de mange kontrollpunktene i hovedstaden Harare.

Opposisjonen vil at generalstreiken skal fortsette til resultatene blir offentliggjort, mens politiet har varslet at alle som skaper uro under streiken, må regne med strenge reaksjoner.

Opposisjonsleder Morgan Tsvangirai hevder han vant over president Robert Mugabe under valget 29. mars, men regjeringen fremholder at det endte så jevnt at det er nødvendig med en ny valgrunde.

Landets nest høyeste domstol har i halvannen uke behandlet et krav fra opposisjonen om at valgkommisjonen må offentliggjøre resultatene, men mandag ble saken avvist.

Det betyr at rettsvesenet ikke vil gripe inn for å tvinge valgkommisjonen til å legge fram resultatene. (©NTB)

Foto:ScanpixFoto:Scanpix

Personvernpolicy