Kripos: - Følger Engla-saken

Den 42 år gamle mannen som var mistenkt for bortføring av Juncosa Höglund i Stjärnsund innrømmet søndag at han hadde forvoldt jentas død og skjult liket. Foto: Mikael Forslund / SCANPIX.  <p> </p>
Den 42 år gamle mannen som var mistenkt for bortføring av Juncosa Höglund i Stjärnsund innrømmet søndag at han hadde forvoldt jentas død og skjult liket. Foto: Mikael Forslund / SCANPIX.  

Kripos følger etterforskningen av den svenske barnedrapssaken nøye.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pernilla Hellgren (31) ble drept i Falun i juni 2000. 42-åringen tilsto søndag drapet på både henne og ti år gamle Engla. Foto: Scanpix.Pernilla Hellgren (31) ble drept i Falun i juni 2000. 42-åringen tilsto søndag drapet på både henne og ti år gamle Engla. Foto: Scanpix.

- Vi vil følge med på denne saken. Som i alle andre saker der vi ser mulige forgreninger til norske forhold vil vi sjekke informasjon også fra Sverige, sier fungerende informasjonssjef Anne Bye Sandal i Kripos til ABC Nyheter.

Den 42 år gamle lastebilsjåføren Anders Eklund tilsto søndag drapet på ti år gamle Engla Juncosa-Höglund og 31 år gamle . Han er tidligere dømt for flere tilfeller av vold og seksuelle overgrep.

Professor Sven Å Christianson er ekspert på gjerningsmannsprofiler, og uttalte mandag til Expressen at han vurderer det som sannsynlig at mannen kan ha begått andre drap, også i Norge.

- Det finnes noen drap i Norge man definitivt bør undersøke. Som lastebilsjåfør har 42-åringen kunnet bevege seg over hele Sverige, men også i andre land, sier Christianson.

Les også: - Kan ha drept i Norge

Flere avhør
Fungerende informasjonssjef i Kripos Anne Bye Sandal kjenner ikke til om det har kommet konkrete henvendelser fra svensk politi om mannen.

- Foreløpig må vi se hvilken informasjon som eventuelt kommer, og se om det har relevans, sier hun til ABC Nyheter.

Avhørene av den siktede 42-åringen fortsatte mandag i Sverige.

- Han nekter for å ha begått mord, men innrømmer at han forvoldte hennes død, sier Eklunds advokat Jan Kyrö til Aftonbladet.

Voldtekt
I mandagens avhør innrømmet også mannen et voldtektsforsøk i Sandviken i 2006.

- Det kan komme ytterligere mistanker, sier Kyrö til Aftonbladet.

Allerede i fjor høst fikk svensk politi et tips som knyttet Eklund til drapet på Pernilla Hellgren (31) i 2000, melder NTB. På en pressekonferanse om Engla-drapet mandag tok politiet selvkritikk for den manglende oppfølgingen av tipset.

- Jeg er stolt av politiets arbeid. Samtidig må vi selvkritisk stille spørsmålet om tragedien kunne vært unngått. Skulle vi ha håndtert tipset om mannen som nå er mistenkt, på en annen måte, sa politimester i Dalarna Sven Olov Hellberg.

Det skal nå gjennomføres en gransking av politiets håndtering av denne informasjonen.

Ti år gamle Engla Juncosa-Höglund fra Stjärnsund i Dalarna forsvant da hun skulle sykle hjem fra fotballtrening lørdag 5. april. Mandag 7. april ble 42-åringen pågrepet og mistenkt for bortføring. Søndag innrømmet han å ha drept Engla, og tilsto også drapet i Falun i år 2000.

Personvernpolicy