Prince i 80

<p class="MsoNormal"><span>Foto: Chris Carlson (AP/Scanpix)</span></p>
Foto: Chris Carlson (AP/Scanpix)

7. juni runder Prince Roger Nelson 50 år. I den anledning har Prince-entusiasten Christer Falck samlet musikk-Norge til tidenes bursdagsgave til Den Kongelige Høyhet i Minneapolis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: Heiko Junge (Scanpix)(Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Etter planen skulle dette bli et enkelt album der noen få utvalgte blant Norges beste artister skulle tolke Prince. Nå har prosjektet endt opp med at intet mindre enn 80 forskjellige band ogt soloartister har sagt ja til å spille inn hver sin låt.

Den unike samleboksen «Shockadelica» lander i en platebutikk nær deg en uke før hans kongelige høyhet runder et halvt århundre. Og selvfølgelig skal det overrekkes et eksemplar til hovedpersonen selv.

Enormt spenn

Mannen bak «Shockadelica - 50th Anniversary Tribute To The Artist Known As Prince» (som er samleplatens fulle tittel), Christer Falck, er tydelig stolt over å ha klart å samle den norske musikkeliten. Artistspennet er enormt,såpass forskjellige aktører som Bjørn Berge, Thom Hell, Inger Lise Rypdal, The Margarets, Lene Alexander, Ulver, Kringkastingsorkesteret og Sølvguttene kan trekkes frem som eksempler på at her går det i alle retninger.

Falck synes det har vært fantastisk å jobbe med prosjektet, som foreløpig kun mangler fire låter, men som skal være på plass i god tid før utgivelse. Det er kun noen få blant de spurte som ikke har villet delta på platen, men bare ett band som hevdet å ikke ha noe forhold til Prince.

- Har hørt at alle du har spurt har sagt ja, men med ett unntak. Stemmer dette? Kan du i så fall si noe om hvem og hvorfor?

- Det er flere som har sagt nei, men kun et band som sa nei fordi de ikke hadde noe forhold til Prince. Det var Motorpsycho. De andre sa nei fordi de ikke hadde tid eller fordi de ikke turte. Øystein Greni mente for eksempel at låtene var så fantastiske i utgangspunktet at han ikke tok sjansen på å tukle med dem. Og det må man jo bare respektere.

(Foto: SonyBMG)(Foto: SonyBMG)

- Hvordan det har vært å jobbe med dette prosjektet?

- Det har vært et fantastisk morsomt prosjekt fra dag én og helt frem til nå som låtene triller inn. Har mottatt 76 låter til nå, og venter på fire til. Utrolig å se hvordan folk jobber. Jazzgitaristen Jacob Young, leverte for eksempel dagen etter han hadde blitt spurt. Anne Marie Almedal, en fantastisk vokalist med fortid i Velvet Belly, leverte på dagen. I tillegg har jeg en rekke artister som ikke klarte å holde tidsfristen, men som den lurifaksen jeg er, så har jeg operert med falske tidsfrister. Et lite knep jeg ble nødt til å lære meg etter å ha jobbet med OnklP i en årrekke :-)

Opprinnelig ble 20 spurt

- Var ideen i utgangspunktet beregnet på at så mange artister skulle være med?

- Nei, først var planen å lage en enkel plate. Jeg inviterte mine 20 favorittband, og regnet med at minst halvparten sa nei. Men i første bolk var det kun Motorpsycho som takket nei, og alle de andre tok utfordringen på strak arm. Da innså jeg at det nok måtte ble en dobbel-CD istedet, i og med at 19 låter gjerne er for mye for en plate. Så kom jeg på idéen om at 50 artister skulle hylle 50 årsdagen med 50 låter. Litt sånn god gammeldags konseptidé. Problemet da var at ved å invitere 50 gode artister som sier ja til å bidra, er sjansen stor for at noen ramler av lasset etter hvert, og 49 eller 47 artister som hyller Prince på 50 årsdagen hans er litt usexy. Da innså jeg at jeg måtte skli ut, og invitere alle som stod på den opprinnelige elsk-lista mi.

- Har artistene selv fått valgt hvilken låt de vil tolke?

- Målet er at artistene skulle tolke hver sin favorittlåt. I begynnelsen var det ikke noe problem, bortsett fra at «alle» ville gjøre «Sometimes It Snows In April» fra «Parade»-plata eller «Sign ‘O' The Times». Så endte jeg på ideen om at det maks skulle lages to coverversjoner av en låt, så lenge de to versjonene var veldig ulike hverandre. Derfor har jeg endt opp med 11 låter det er dobbelt opp av, men som viser to helt forskjellige sider av låta.

Nye artistkombinasjoner

- Har du vært involvert selv under innspillingene, eller har du mottatt ferdige opptak fra artistene?

(Foto: Marcus Ramberg/arkiv)(Foto: Marcus Ramberg/arkiv)

- Jeg har vært med på rundt ti av dem. Jeg har prøvd å parre artister som ikke kjenner hverandre fra før, og det har vært veldig vellykket. Kombinasjonen «Idol-Åste» og Darkside Of The Force er en klassiker. Gospelkoret Traces har jeg satt sammen med Hammondorganisten Paul Wagnberg, og Bugge Wesseltoft og Anneli Drecker hadde aldri jobbet sammen før. I morgen skal tapping-gitaristen Ole Staveteig og soulstjerna Sofian jobbe sammen og min store støyjazz-heltinne Hilde Marie Kjersem har jobbet sammen med mitt norske favorittkor Sølvguttene. I tillegg er jo kombinasjonen Jarle Bernhoft og Kringkastingsorkestret noe for historiebøkene..

- Hvilke er dine personlige Prince-favoritter?

- Jeg elsker «Joy In Repetition» fra «Graffiti Bridge», «The Ballad Of Dorothy Parker», «If I Was Your Girlfriend», «The Cross» og «Adore» fra «Sign ‘O' The Times», «The Beautiful Ones» fra «Purple Rain»... tja... denne lista kommer til å bli lang, så jeg tror jeg stopper her...

Rørt til tårer

- Er det noen av tolkningene på tribute-platen som du mener bør fremheves spesielt?

- Mange. Alt for mange. Men det hadde føltes litt urettferdig... Men jeg kan si at jeg har fått tårer i øynene av minst ti av dem, og en har fått meg til å gråte. Både live og på plate.

- Har du tenkt å overrekke Prince selv et eksemplar av platen?

(Foto: Heiko Junge (Scanpix)(Foto: Heiko Junge (Scanpix)

- Selvfølgelig! Tenkte å sende en norsk forundringspakke, med lusekofte, melkesjokolade og den femdoble CD-boksen. Jeg tror ikke jeg skal satse på personlig overrekkelse, men håper den kommer frem. Har noen «insidere» på Paisley Park, så det bør gå, he-he...

«Shockadelica - 50th Anniversary Tribute To The Artist Known As Prince», er altså i salg fra 2. juni 2008. Den femdoble CD-boksen vil inneholde følgende artister og låter:

Anne Marie Almedal: «Paisley Park»
Anneli Drecker and Bugge Wesseltoft: «I Wish Uou Heaven»
Audrey Horne: «The Cross»
Bare Egil Coverband: «Chaos And Disorder»
Bellman: «The Holy River»
Bendik Hofseth: «Starfish And Coffee»
Bjørn Berge: «Letitgo»
Björnstjærne & Johnny Hazard feat. The Gin And Tonic Youth: «The Most
Beautiful Girl In The World»
Brødrene Lövenstierne: «Nothing Compares 2 U»
The Captain & Me: «Strollin'»
Charlotte & The Co-Stars: «Anna Stesia»
Christer Knutsen: «I Could Never Take The Place Of Your Man»
Dinosau: «New Power Generation»
Dog Almighty: «Sexy MF»
Don Juan Dracula: «Let's Go Crazy»
Dylan Montegreen: «Cinnamon Girl»
Egil Olsen: «Dear Mr Man»
El Caco: «I Feel For U»
Ephemera: «Manic Monday»
Erlend Ropstad: «7»
Fitts For Fight: «When Doves Cry»
Frost: «Sex Shooter»
Glam Slam: «Days Of Wild»
Grande: «Paisley Park»
Gunnar Andreas Berg feat. Erlend Smalås: «Rock Hard In A Funky Place»
Haddy N'jie & The Stoones: «Starfish And Coffee»
Heine Totland And Gisle Børge Styve: «I Would Die 4 U»
Helldorado: «Girls And Boys»
Håkon Kornstad: «Greatest Romance Ever Been Sold»
Inger Lise & Marius Rypdal: «I Would Die 4 U»
Isabel Ødegård: «Future Baby Mama»
Jens Carelius & The Mainstreams: «The Ballad Of Dorothy Parker»
Jacob Young: «The Question Of U»
Jake Ziah: «Kiss»
JackmanNoreger feat. Nikki Richards: «Alphabet St.»
Joacim Lund: «Sign 'O' The Times»
Kaada: «P Control»
Kenneth Ishak: «I Wanna Be Your Lover»
King Midas: «Take Me With U»
Knut Reiersrud Band: «Sometimes It Snows In April»
Kringkastingsorkestret feat. Jarle Bernhoft: «The One»
Lene Alexandra: «Nasty Girl»
Lester: «Uptown»
The Loch Ness Mouse: «Money Don't Matter 2 Night»
Loudmouth Choir: «Freaks On This Side»
Lukestar: «Raspberry Beret»

Coveret på platenCoveret på platen

Maja Ratkje feat. Rolf Erik Nystrøm: «Solo»
The Margarets: «Question Of U»
Marte Wulff: «Morning Papers»
Mattias Tellez: «Do U Lie»
Minor Majority: «If I Was Your Girlfriend»
Morten Abel: «Anotherloverholenyohead»
Morten Quenild: «Under The Cherry Moon»
Myrna Braza: «Gett Off»
Name: «Darling Nikki»
Nils Petter Molvær feat. Sidsel Endresen & DJ Strangefruit: «Sign 'O' The Times»
Odd: «Anotherloverholenyohead»
Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars: «Slow Love»
Ornand Altenburg: «Girls & Boys»
Ost & Kjex: «Dirty Mind»
Prince Generations: «Pop Life»
Reflex: «Thunder»
Silje Nergaard & Jørun Bøgeberg: «Nothing Compares 2 U»
Simon Divine feat. Hawk: «She's Always In My Hair»
Sisi: «Damn U»
Sister Sonny: «Do Me Baby»
Sofian feat. Ole Staveteig: «The Truth»
Sold Out: «Something In The Water (Does Not Compute)»
StarGate & Espen Lind: «Sometimes It Snows In April»
Surferosa: «Controversy»
Susanna And The Magical Orchestra: «Condition Of The Heart»
Sverre Indris Joner feat. Hovedøen Social Club And La Descarga: «Kiss»
Sølvguttene feat. Hilde Marie Kjersem and Friko: «Joy In Repetition»
TellUsALie: «The Cross»
The Traces feat. Tracee Meyn and Paul Wagnberg: «Walk, Don't Walk»
Thom Hell: «Crazy You»
Ulver: «Thieves In The Temple»
White Birch: «Purple Rain»
White Lord Jesus: «Darling Nikki»
Åste Sem: «It»

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
15:50 Miljødirektoratet kaller Equinor-ledelsen inn på teppet15:33 SIAN-profil bortvist fra Kristiansand sentrum15:28 Farlig å ferdes på isen i Sør-Norge14:38 Zidane taus om Ødegaard14:37 CDU-leder stiller ultimatum til partifeller14:24 Kina kameraovervåker nordmenn i Oslo: – Vi følger alle lover14:24 Valnes satte Klæbo på plass14:09 Lønnsomheten i mediebransjen er svekket14:04 Regjeringen med millioner til gjenåpning av Nav-saker13:49 Mann dømt for å ha knust 58 vinduer i rådhus13:44 FN: Situasjonen i Kongo kan hindre bekjempelse av ebolautbrudd13:34 Tre demonstranter drept i Irak13:33 Føderale henrettelser kan bli sak for USAs høyesterett12:46 Halfvarsson knust i svensk langrennsåpning12:45 Drømmetrekning for Lagerbäck og Norge12:24 Trump-bok gikk rett til topps – så ble de avslørt12:17 Russland hevder hundrevis av IS-krigere har rømt12:16 Nye lokaltog skal gi bedre togtilbud på Østfoldbanen11:50 Fire til sykehus etter trafikkulykke11:31 Tenåringer siktet for kidnapping i Oslo11:16 Kun én av fem norske ungdommer er aktive nok11:15 Solskjær: – Godt å ha José tilbake11:06 Kampanje mot partnerdrap i Frankrike11:04 Carlsen med sterk åpning i India10:31 Politibil og fangetransport involvert i trafikkulykke10:30 King mister Wolves-kampen10:04 Vy-sjefen går av09:50 USA ber iranere dokumentere regimets opptreden under demonstrasjonene09:27 Strid mellom Støre og Jensen om «ostehøvelkutt»09:06 Maradonas trenerkarriere var likevel ikke over07:07 Professor med brannfakkel: – Fritt fram å si nei til kontanter06:52 Over tusen år gammelt skip funnet på Edøy i Smøla06:46 Ødegaards Madrid-retur glipper for TV 2-seerne, fikk velge kamp «feil» uke06:37 Bare 75 prosent sikkert at norsk EM-plass gir spill på Hampden og Wembley06:19 Trump håper å bli stilt for riksrett06:00 Sterke historier fra samer strømmer inn til sannhetskommisjon06:00 Landslagstreneren stolt av «startnekt-Østberg»06:00 Én av fire europeere har antisemittiske holdninger05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:30 Høie vektlegger samarbeid i ny sykehusplan05:29 Drapssiktet tok opp millionlån i morens navn05:23 Brasils president Jair Bolsonaro stifter nytt parti05:11 Tidligere e-sjef i Australia advarer om kinesisk innblanding05:07 Samarbeidet med Litauen i flere måneder om utvekslingen av Frode Berg05:04 Zuccarello med scoring mot Avalanche04:25 Norge pådriver bak global godkjenning for utdanning04:09 Chiles president sier politiet kan ha brutt regler03:20 Arbeidsgivere er positive til å ansette innvandrerkvinner – få søker03:12 Irakiske tjenestemenn: Åtte demonstranter drept i Bagdad02:37 Mexico City innfører unntakstilstand på grunn av vold mot kvinner01:55 Ocean Viking har plukket opp 90 migranter i Middelhavet01:28 De konservative får 26 ganger mer i bidrag enn Labour01:04 Utland scoret fem mål i ligacupkamp01:04 Store demonstrasjoner mot regjeringen i Colombia00:54 Frist for nye grenser for svevestøv utsatt for andre gang00:20 Tallet på døde stiger etter angrep i Mali23:44 Opprørspoliti mot begravelsesfølge i Bolivia22:57 Ventura slo tilbake etter katastrofestart22:29 Helsevesenet kommer ikke til å nå målene om redusert antibiotikabruk21:47 Senterpartiet vokser på ny partimåling21:32 «Hvaldimir» har flyttet sørover21:07 Nye Nav-svar fra Hauglie – SV ikke fornøyd21:04 Nye vitner bekrefter Giulianis rolle20:56 Solberg klarte ikke å presse mer klimakutt ut av søsterpartier i EPP20:40 Tine slutter med sekstimers arbeidsdag20:19 To jagerflygere omkom i ulykke19:37 Russlands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24 Fire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23 Demonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12 Kvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58 Falsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57 Skiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41 Edvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24 Frode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50 Kritiserer klimarapport: – Bare turister legger igjen nok penger kan man fortsette å øke utslipp17:39 Netanyahu tiltales for korrupsjon17:24 Fotgjenger påkjørt ved Lørenskog stasjon17:06 To personer pågrepet på asylmottak i Østfold16:31 Palestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene16:14 22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14 Mann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59 Nå krever Karin (90) sitt OL-gull15:44 Kvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes15:43 Mourinho åpnet Tottenham-jobben med å rose Pochettino14:53 Haaland er ikke kvitt kneskaden14:36 Labour legger fram detaljert valgprogram14:35 Johaug om Østberg: – Viktigst at hun har det bra14:33 16 personer funnet innestengt i lastebil på Stena Line-ferge14:10 Riksadvokaten refser Nav for taushet om trygdeskandalen13:53 Politiet inviterer: Er dette Norges verste overnattingssted?13:31 UD fraråder reiser til Bolivia13:21 Medier: Milan har tilbudt Zlatan kontrakt13:15 Fire tenåringer tiltalt for ran av 16-åring på lokaltog12:51 Helseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50 Kringkastingssjefen: – Et av de mest vellykkede satireinnslagene vi har hatt12:28 Nav venter fortsatt lav ledighet12:27 Ulsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01 Farlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42 Forskere har påvist hudkreftgener
Siste nytt
15:50NorgeMiljødirektoratet kaller Equinor-ledelsen inn på teppet15:33NorgeSIAN-profil bortvist fra Kristiansand sentrum15:28NorgeFarlig å ferdes på isen i Sør-Norge14:38SportZidane taus om Ødegaard14:37PolitikkCDU-leder stiller ultimatum til partifeller14:24NorgeKina kameraovervåker nordmenn i Oslo: – Vi følger alle lover14:24SportValnes satte Klæbo på plass14:09KulturLønnsomheten i mediebransjen er svekket14:04PolitikkRegjeringen med millioner til gjenåpning av Nav-saker13:49NorgeMann dømt for å ha knust 58 vinduer i rådhus13:44Helse og livsstilFN: Situasjonen i Kongo kan hindre bekjempelse av ebolautbrudd13:34VerdenTre demonstranter drept i Irak13:33VerdenFøderale henrettelser kan bli sak for USAs høyesterett12:46SportHalfvarsson knust i svensk langrennsåpning12:45SportDrømmetrekning for Lagerbäck og Norge12:24VerdenTrump-bok gikk rett til topps – så ble de avslørt12:17VerdenRussland hevder hundrevis av IS-krigere har rømt12:16ReiseNye lokaltog skal gi bedre togtilbud på Østfoldbanen11:50NorgeFire til sykehus etter trafikkulykke11:31NorgeTenåringer siktet for kidnapping i Oslo11:16Helse og livsstilKun én av fem norske ungdommer er aktive nok11:15SportSolskjær: – Godt å ha José tilbake11:06VerdenKampanje mot partnerdrap i Frankrike11:04SportCarlsen med sterk åpning i India10:31NorgePolitibil og fangetransport involvert i trafikkulykke10:30SportKing mister Wolves-kampen10:04PengerVy-sjefen går av09:50VerdenUSA ber iranere dokumentere regimets opptreden under demonstrasjonene09:27PolitikkStrid mellom Støre og Jensen om «ostehøvelkutt»09:06SportMaradonas trenerkarriere var likevel ikke over07:07PengerProfessor med brannfakkel: – Fritt fram å si nei til kontanter06:52NorgeOver tusen år gammelt skip funnet på Edøy i Smøla06:46SportØdegaards Madrid-retur glipper for TV 2-seerne, fikk velge kamp «feil» uke06:37SportBare 75 prosent sikkert at norsk EM-plass gir spill på Hampden og Wembley06:19PolitikkTrump håper å bli stilt for riksrett06:00NorgeSterke historier fra samer strømmer inn til sannhetskommisjon06:00SportLandslagstreneren stolt av «startnekt-Østberg»06:00VerdenÉn av fire europeere har antisemittiske holdninger05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeHøie vektlegger samarbeid i ny sykehusplan05:29NorgeDrapssiktet tok opp millionlån i morens navn05:23PolitikkBrasils president Jair Bolsonaro stifter nytt parti05:11VerdenTidligere e-sjef i Australia advarer om kinesisk innblanding05:07NorgeSamarbeidet med Litauen i flere måneder om utvekslingen av Frode Berg05:04SportZuccarello med scoring mot Avalanche04:25NorgeNorge pådriver bak global godkjenning for utdanning04:09VerdenChiles president sier politiet kan ha brutt regler03:20NorgeArbeidsgivere er positive til å ansette innvandrerkvinner – få søker03:12VerdenIrakiske tjenestemenn: Åtte demonstranter drept i Bagdad02:37VerdenMexico City innfører unntakstilstand på grunn av vold mot kvinner01:55VerdenOcean Viking har plukket opp 90 migranter i Middelhavet01:28PolitikkDe konservative får 26 ganger mer i bidrag enn Labour01:04SportUtland scoret fem mål i ligacupkamp01:04VerdenStore demonstrasjoner mot regjeringen i Colombia00:54MotorFrist for nye grenser for svevestøv utsatt for andre gang00:20VerdenTallet på døde stiger etter angrep i Mali23:44VerdenOpprørspoliti mot begravelsesfølge i Bolivia22:57SportVentura slo tilbake etter katastrofestart22:29PengerHelsevesenet kommer ikke til å nå målene om redusert antibiotikabruk21:47PolitikkSenterpartiet vokser på ny partimåling21:32Norge«Hvaldimir» har flyttet sørover21:07PengerNye Nav-svar fra Hauglie – SV ikke fornøyd21:04NorgeNye vitner bekrefter Giulianis rolle20:56PolitikkSolberg klarte ikke å presse mer klimakutt ut av søsterpartier i EPP20:40PengerTine slutter med sekstimers arbeidsdag20:19VerdenTo jagerflygere omkom i ulykke19:37SportRusslands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24NorgeFire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23NorgeDemonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12NorgeKvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58VerdenFalsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57SportSkiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41NorgeEdvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24NorgeFrode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50ReiseKritiserer klimarapport: – Bare turister legger igjen nok penger kan man fortsette å øke utslipp17:39PolitikkNetanyahu tiltales for korrupsjon17:24NorgeFotgjenger påkjørt ved Lørenskog stasjon17:06VerdenTo personer pågrepet på asylmottak i Østfold16:31NorgePalestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene16:14Norge22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14NorgeMann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59SportNå krever Karin (90) sitt OL-gull15:44NorgeKvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes15:43SportMourinho åpnet Tottenham-jobben med å rose Pochettino14:53SportHaaland er ikke kvitt kneskaden14:36PolitikkLabour legger fram detaljert valgprogram14:35SportJohaug om Østberg: – Viktigst at hun har det bra14:33Verden16 personer funnet innestengt i lastebil på Stena Line-ferge14:10NorgeRiksadvokaten refser Nav for taushet om trygdeskandalen13:53NorgePolitiet inviterer: Er dette Norges verste overnattingssted?13:31ReiseUD fraråder reiser til Bolivia13:21SportMedier: Milan har tilbudt Zlatan kontrakt13:15NorgeFire tenåringer tiltalt for ran av 16-åring på lokaltog12:51SportHelseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50KulturKringkastingssjefen: – Et av de mest vellykkede satireinnslagene vi har hatt12:28NorgeNav venter fortsatt lav ledighet12:27SportUlsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01VerdenFarlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42Helse og livsstilForskere har påvist hudkreftgener
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus