Vant kokebok-«Oscar»

<p>(Foto: Scanpix)</p>
(Foto: Scanpix)

Andreas Viestads bok «Smak av krydder» er kåret til «Best in the World» under kategorien «Best Foreign Cookery Book» i den anerkjente Gourmand World Cookbook Awards.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konkurransen ble stiftet av Eduard Cointreau i 1995, og den regnes som kokebøkenes svar på filmens Oscar-utdeling. Kåringen ble gjennomført i London søndag ettermiddag, og Viestad var selv til stede for å motta den ærefulle prisen.

- Boka er resultat av mange års arbeid og titusenvis av kilometer med reising - så det føles utrolig fint å motta en slik anerkjennelse. Samtidig har arbeidet aldri vært mer lystbetont enn å reise til alle disse fantastiske stedene og smake så mye spennende mat. Sånn sett føles det i grunnen litt urettferdig, sa Viestad i følge en pressemelding.


Den engelskspråklige utgaven av «Smak av krydder», «Where Flavor Was Born», har tidligere blitt kåret til årets mat- og reisebok av National Public Radio i USA. Boka tar deg med på en reise til elleve land langs Det indiske hav. Her beskrives krydderhandelens betydning i historien og for moderne matlaging med 17 reiseskildringer, 90 oppskrifter og en oversikt over de viktigste krydderne.

Viestad har utgitt flere bøker om matlaging, blant annet «Det beste jeg vet»(2001), «Nord for Eden» (2003) og «Hvordan koke vann» (2005).

Her i Norge er han kanskje mest kjent for spalten sin «Det beste jeg vet» i Dagbladet.


Gourmand World Cookbook Awards har tidligere funnet sted i byer som Beijing, Paris, Barcelona og Kuala Lumpur.

Personvernpolicy