Norsk bronse i curling-VM

<p>Norges <strong>Thomas</strong> <strong>Ulsrud</strong> (t.h.) klemmer lagkamerat Christoffer Svae, med Havard Vad Petersson i bakgrunnen, etter å ha vunnet over Kina i bronsjefinalen. (Foto: Scanpix)</p>
Norges Thomas Ulsrud (t.h.) klemmer lagkamerat Christoffer Svae, med Havard Vad Petersson i bakgrunnen, etter å ha vunnet over Kina i bronsjefinalen. (Foto: Scanpix)

Thomas Ulsruds curlinglag avsluttet en strålende første sesong sammen med VM-bronse. Kina ble slått 8-3 lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er stort for oss. Jeg tror folk vil være fornøyde med oss hjemme. Vi har et nytt lag, og vi har gjort det bra. Kanskje bidrar dette til å få inn mer sponsormidler, sa Ulsrud.

Før denne sesongen komponerte skip Thomas Ulsrud og Torger Nergård et nytt lag. De begynte å spille sammen med Håvard Vad Petersson og Christoffer Svae, og målet er Vancouver-OL.

De har hatt en flott sesong med sølv i EM, bronse i VM, seier i en stor internasjonal turnering og gull i NM.

Tidligere lørdag tapte Ulsruds lag for den canadiske stjernen Kevin Martin i semifinalen. Grunnserievinner Canada fikk en god start med to poeng både i 1. og 3. omgang, og Norge greide aldri å innhente det tapte. Til slutt ble det 5-4-seier til Martin.

Ulsrud og hans lagkamerater hang ikke med hodet for det, og slo tilbake med 8-3-seier over overraskelseslaget Kina med Wang Fengchun som skip.

Det sto 2-2 etter fem omganger, men Norge avgjorde kampen med tre poeng i 6. omgang og to stjålne poeng i 7. omgang.

– Om du hadde spurt meg før VM, så ville jeg vært veldig fornøyd med bronse. Nå skal vi feste, sa Ulsrud.

Norges Curlingforbund leter etter samarbeidspartnere fram mot OL i 2010, og håper at Ulsruds suksess vil gjøre sponsorjakten lettere. (©NTB)

Personvernpolicy