Innstendig bønn fra Englas mor

<p> Letingen etter Engla fortsetter med uforminsket styrke. Foto: Scanpix.</p>
Letingen etter Engla fortsetter med uforminsket styrke. Foto: Scanpix.

- Vær så snill, slipp Engla fri på et sted der vi kan finne henne, skriver Englas mor i et åpent brev til gjerningsmannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Englas mor Carina har ikke gitt opp håpet om å finne datteren. Foto: Scanpix.Englas mor Carina har ikke gitt opp håpet om å finne datteren. Foto: Scanpix.

En uke etter at hun forsvant, har 10 år gamle Engla ennå ikke kommet til rette. Politiet har gitt opp håpet om å finne jenta i live. Men Englas mor Carina gir ikke opp.

– Jeg håper fortsatt at hun er der ute et sted og har det bra. Håpet er det siste jeg gir slipp på, sier moren til Aftonbladet

At den hovedmistenkte 42-åringen både er dømt for sex -og voldsbruk, og mistenkt for å ha drevet med barneporno, orker hun ikke ta inn over seg.

- Jeg forsøker ikke å tenke på det. Jeg vil ikke tenke i det hele tatt. Jeg forsøker å finne på ting jeg kan gjøre i stedet, sier hun.

Hun er dypt rørt over all den støtte og omsorg som folk fra hele landet har vist, og at så mange er med på letingen.

– Det er fantastisk, og helt utrolig at så mange leter etter min datter, sier hun.

Samtidig ber hun om ro.

– Folk ringer og sender meg sms hele tida. De vil ønske meg lykke til, gi tips eller bare spørre om hvordan det går med letingen. Jeg setter pris på all hjelp, men det er blitt for mye. Jeg kan jo heller ikke stenge av telefonen i tilfelle det skulle dukke opp noe akutt, sier Carina, og ber om at folk heller ringer til politiets tipstelefon.

Over 200 frivillige

Letingen etter Engla fortsetter med uforminsket styrke.

Rundt 20 polititjenestemenn og et stort oppbud frivillige fra området var med i letingen lørdag morgen. Totalt regner politiet med at minst 200 mennesker blir med og leter i løpet av lørdag.

- Området vi leter i, utvides hele tiden. Dessuten leter vi med hunder på steder som vi har fått konkrete tips om, sier vakthavende politibefal Kent Lind til TT.

Nattlige tips

I løpet av natta har det strømmet inn med nye tips til politiet. Disse vil, sammen med de rundt 1000 tipsene som er kommet inn tidligere, bli vurdert. De som betraktes som troverdige vil bli fulgt opp.

42-åringen ble fengslet fredag. Foto: Scanpix.42-åringen ble fengslet fredag. Foto: Scanpix.

Ellers er det ikke kjent om det i løpet av lørdag vil bli foretatt nye avhør av 42-åringen som er mistenkt for å ha bortført Engla. Mannen ble varetektsfengslet av Falun tingsrätt fredag. Han benekter anklagene og sier via sin advokat Jan Kyrö at han ikke har noe med bortføringen av jenta å gjøre.

Kyrö sier at det ikke er planlagt nye forhør av hans klient lørdag, og at det heller ikke er kommet noen svar på DNA-prøvene som er tatt av 42-åringen.

- Jeg har fått beskjed om at svarene kan ventes i neste uke, sier Kyrö.

Blant de beskjedene som politiet vil ha fra Statens kriminaltekniske laboratorium (SKL) er om de bilsporene som ble sikret i nærheten av der Enga ble sett syklende, eventuelt kan knyttes til 42-åringens bil. SKL undersøker også sykkelen på jakt etter eventuelle DNA-bevis.

Ifølge politiets pressetalsmann Sven-Åke Petters er det også sendt inn andre prøver med relevans til utredningen. Hvilke prøver det dreier seg om, vil han ikke si. Men han legger til at det dreier seg om Englas mobiltelefon. Den er ennå ikke funnet.

Ifølge avisen Dala-Demokraten skal den mistenkte 42-åringen ha blitt arrestert på såkalte "sannolika skäl", det vil si høyeste grad av mistanke.

Avisen skriver at vitner ikke bare så 42-åringen kjøre gjennom Stjärnsund rett etter Engla, men at bilen også stod parkert for å vente på Engla og at han så fulgte etter henne.

Avhører kjæreste

I forbindelse med forsvinningen har politiet også snakket med 42-åringens kjæreste. Hun hjelper nå politiet med å kartlegge den mistenke gjerningsmannen.

- Vi har pratet med henne om deres forhold, hva de har gjort og hvordan de møttes, sier etterforskningsleder Mats Nygårds til Aftonbladet.

42-åringen og og kvinnen ble et par i sommer. Hun kommer fra Thailand og er betydelig yngre enn 42-åringen.

Ved hjelp av opplysningene fra den unge kvinnen har politiet klart å skaffe seg et bedre bilde av 42-åringens liv.

Kvinnen kan knapt snakke svensk, ifølge en bekjent snakker de stort sett engelsk med hverandre.

– Hun går på skole. De bor ikke sammen, sier Mats Nygårds.


Personvernpolicy