Siste sjanse i bunnen?

Simon Davies og resten av Fulham bør vinne i dag. Her fra forrige helgs kamp mot Sunderland. Foto: Scanpix.
Simon Davies og resten av Fulham bør vinne i dag. Her fra forrige helgs kamp mot Sunderland. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fulham trolig avhengig av sin første borteseier siden høsten 2006 for å unngå nedrykk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En situasjon som for noen runder siden antydet et durabelig oppgjør til siste slutt med nesten hele nedre halvdel av tabellen, begrenser seg nå til et omfang av fem-seks lag i bunnstriden av Premier League.

Det forkludrer imidlertid ikke spenningen.

Før helgens runde, sesongens femte siste, er det forlengst avgjort at Derbys toppserievisitt stanser på én sesong, mens både Fulham og Bolton sitter solid i klisteret. Fulham må innhente Birminghams forsprang på seks poeng; Bolton er fire poeng unna trygg plass. Men heller ikke Reading bør føle seg trygge, selv om den sørøstengelske klubben har distansert Bolton med seks poeng. På Madejski Stadium kan Steve Coppells mannskap i dag legge i grus mesteparten av Brede Hangelands og Fulhams håp om overlevelse.

London-klubben har rotet bort to gylne muligheter ved å spille 2-2 mot Derby og tape 1-3 hjemme mot Sunderland, og har ikke vunnet en bortekamp i Premier League siden september 2006. Spekulasjoner vil ha det til at Roy Hodgson, som overtok roret fra Lawrie Sanchez i desember, avløses av tidligere Fulham-spiller John Collins ved sesongslutt, og at pressede Hodgson selv dyttes oppover i systemet til en sportsdirektørstilling.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Ikke ferdig ennå
- Managere føler seg alltid under press. Jeg kom hit med den intensjon å holde Fulham i divisjonen, og slik situasjonen er i øyeblikket, har vi ikke vært kapable til å oppfylle den. Men vi er ikke ferdig ennå, vi jobber absolutt med det, sier Hodgson til Fulhams offisielle hjemmeside.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens Brede Hangeland har vært fast inventar fra første stund, har Erik Nevland fått minimalt med spilletid etter overgangen fra Groningen. I dag kan angriperen imidlertid få sjansen for laget som scorer nest færrest Premier League-mål.

- Healys scoring (mot Sunderland) bringer ham selvsagt i diskusjonen, men vi har også Kamara, og Erik Nevland, som spiller godt for øyeblikket – scorer mål for reservelaget og er tilbake i den formen han var i da han ankom fra Groningen, kommenterer Hodgson kampen om spissplassene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Managerkollega Steve Coppell i Reading konsentrerer seg om å skape en kollektiv prestasjon mot Fulham, Den tidligere Manchester United-spilleren levner sin klubb gode sjanser til tre poeng – og trolig overlevelse i Premier League.

God posisjon
- Det blir en utfordring. Vi må angripe kollektivt og forsvare oss som en enhet. Med støtten fra fansen, som har vært fantastisk de siste hjemmekampene, føler vi oss i en god posisjon, sier Coppell til Reading World.

Birmingham, som med sin 17. plass fire poeng over streken også er truet, møter Everton i ettermiddag. Bolton får besøk av formsvake West Ham, og kan spise seg innpå konkurrentene. Det siste laget som ikke kan ta ny kontrakt for gitt, er Wigan, som dessuten spiller en nøkkelrolle for gullkampen. På Premier Leagues avslutningsdag, 11. mai, kommer Manchester United på besøk til JJB Stadium. Førstkommende mandag reiser laget på visitt til Stamford Bridge og Chelsea.