Geoff Hurst – Hat-trick-kongen

Geoff Hurst – Hat-trick-kongen
Geoff Hurst – Hat-trick-kongen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis man skal presentere en gammel VM-helt fra 1966, er det vanskelig å komme utenom Sir Geoff Hurst. Sommerdagene i 1966 snudde opp ned på tilværelsen hans, og Hursts hat-trick i VM-finalen har ennå

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
FOPPALLKORTET

Hver lørdag graver Kim og Gustav frem et gammelt, men velholdt Foppallkort fra bunken som har fulgt guttene siden barndommen. Serien vil preges av langt hår, kinnskjegg, stramme shortser og uforglemmelige minner for alle som elsker engelsk fotball.

I tillegg vil en spiller som har hatt æren av å spille sammen med spilleren på Foppalkortet, eller en person som har et spesielt forhold til spilleren, si noen ord.

Foppalkort er en av tidenes mest geniale oppfinnelser for alle som elsker spillet. Minnene om en fotball-legende vil aldri dø så lenge et Foppallkort er i sirkulasjon.

Runde 1: Chris Waddle

Runde 2: Mickey Thomas

Runde 3: Bobby Moore

Runde 4: Peter Bonetti

Runde 5: Liam Brady

Runde 6: Steve Highway

Runde 7: Malcolm Macdonald

Runde 8: John Burridge

Runde 9: Viv Anderson

Runde 10: Frank Worthington

Runde 11: Steve Archibald

Runde 12. Francis Lee og Norman Hunter

Runde 13: Bobby Charlton

Runde 14: Colin Bell

Runde 15: Justin Fashanu

Runde 16: Trevor Francis

Runde 17: John Wark

Runde 18: Ron Harris

Runde 19: Peter Shilton

Runde 20: Bob Latchford

Runde 21: Charlie George

Runde 22: Peter Lorimer

Runde 23: Terry Venables

Runde 24. Tony Brown

Runde 25: Trevor Brooking

Runde 26: Peter Osgood

Runde 27: Kenny Hibbitt

Runde 28: Arnold Muhren

Runde 29: Phil Parks

Runde 30: Jimmy Greenhoff

Runde 31: Jimmy Rimmer

Runde 32: Geoff Hurst

Før VM-turneringen begynte, var Geoff et tredjevalg som Englandspiss etter Jimmy Greaves og Roger Hunt. Hurst var faktisk helt fersk i landslagssammenheng, men en skade på Greaves i innledende puljespill gjorde at Hurst slapp til. Og VM ble et eventyr for England og Hurst.

Sir Geoffery var en lovende cricket-spiller og kunne fort gått tapt for fotballen, men heldigvis valgte han en fotballkarriere i West Ham. Han var opprinnelig midtbanespiller men ble omskolert til spiss av manager Ron Greenwood. Hurst fikk hele 13 år i The Hammers med FA-cup-tittel i 1964 og seier i cupvinnercup’en året etter som høydepunkter. Begge disse kampene ble spilt på Wembley, og VM-finalen i 1966 ble dermed også et slags hat-trick for Hurst. Etter oppholdet i West Ham fulgte år

i

Stoke City, West Bromwich og Seattle Sounders i USA, før han vendte hjem til en trener- og managerkarriere bl.a. i Chelsea fra 1979 til 1981.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men det er jo først og fremst det eneste hat-trick i en VM-finale han er mest kjent for. Herrene Kempes, Zidane og Ronaldo har vært nære på å tangere rekorden, men foreløpig sitter altså Geoff Hurst alene på VM-tronen. Men hans hat-trick var ikke ukontroversielt. Sjelden har en fotballscoring noensinne skapt så mye diskusjon som Hursts 3-2 scoring på Wembley, og på hans 4-2 scoring befant mange tilskuere seg på banen under spillets gang!!

Se VM-scoringene her og døm selv: Var ballen over linja?