Prins William pilot i RAF

En smilende prins William av Storbritannia (t.h.) får overrakt symbolet på at han er RAF-pilot – flyvingen – av sin far prinsen av Wales, som selv er utdannet RAF-pilot. Foto: Scanpix..
En smilende prins William av Storbritannia (t.h.) får overrakt symbolet på at han er RAF-pilot – flyvingen – av sin far prinsen av Wales, som selv er utdannet RAF-pilot. Foto: Scanpix..

Prins William fikk fredag overlevert beviset på at han er utdannet som pilot i det britiske flyvåpen RAF, og blant de mange stolte tilskuerne var hans hjertevenn, Kate Middleton.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var prinsen av Wales, Williams far, som selv overrakte flyvingen til den

Storbritannias prins William sammen med sin kjæreste Kate Middleton da prinsens kull avsluttet flyutdannelsen. Foto: ScanpixStorbritannias prins William sammen med sin kjæreste Kate Middleton da prinsens kull avsluttet flyutdannelsen. Foto: Scanpix

nyutdannede piloten, som dermed blir fjerde generasjon innen kongefamilien som er utdannet RAF-pilot.

Arveprins Charles festet selv flyvingen på Williams venstre bryst som tegn på at han nå er RAF-pilot. Prins Charles var i flyvåpenets uniform for anledningen da de unge rekruttene avsluttet flyutdannelsen ved Cranwell-basen i Lincolnshire nordøst for London.

Kate Middleton sto sammen med Charles’ kone Camilla under høytideligheten, og begge likte tydeligvis det de så.

– Dette er uten tvil ett av de største øyeblikk i en flygers karriere. Det er ikke mange som når så langt som dere har gjort, og dere har all grunn til å være stolte, sa sjefen for det britiske flyvåpen, Air Chief Marshal Glenn Torpy.

– Dere har nå fått festet på brystet ett av de mest ettertraktede distinksjoner, sa oberst Nigel Wharmby fra skoleledelsen da rekruttene fikk overrakt sine vitnemål.

Flygerutdannelsen i RAF er normalt fire år under kyndig ledelse, men prins William foretok sin første soloflyging allerede etter fire måneders opplæring. Hans far, prins Charles, fikk flyvingen i 1971, bestefaren hertugen av Edinburgh i 1953 og oldefar kong George VI i 1918. Han var den første i den britiske kongefamilien som ble utdannet flyger. (©NTB)

Personvernpolicy