OL-fakkelen i Argentina

<p>OL-fakkelen og den kinesiske delegasjonen reiser med buss og politieskorte til hotellet sitt i Buenos Aires, der myndighetene håper fakkelstafetten går roligere for seg enn andre steder. Foto: Scanpix/Reuters/Enrique Macarian </p>
OL-fakkelen og den kinesiske delegasjonen reiser med buss og politieskorte til hotellet sitt i Buenos Aires, der myndighetene håper fakkelstafetten går roligere for seg enn andre steder. Foto: Scanpix/Reuters/Enrique Macarian

OL-fakkelen kom torsdag til Buenos Aires. Tusener av politifolk er satt i beredskap for å hindre uro når fakkelen løpes gjennom byen fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Argentinske Tibet-aktivister har lovet det de kaller overraskelser, men de lover at aksjonene skal være ikke-voldelige.

– Vi kunngjør at vi ikke har tenkt å slukke fakkelen. Men vi kommer med overraskelser, og vi arrangerer fredelige protester over hele byen, sa Jorge Carcavallo som er leder for en pro-tibetansk gruppe.

Så snart fakkelen var på argentinsk jord, ble den kjørt bort til et hotell i sentrum av Buenos Aires på en buss, eskortert av flere titall politibiler og motorsykler med blålys.

Myndighetene håper de skal slippe uroen og kaoset som har fulgt fakkelen på dens ferd i London, Paris og San Francisco.

Sportsminister Francisco Irarrázaval tror det blir mindre protester enn andre steder siden Argentina ikke er like engasjert i Tibet-spørsmålet, men han understreket at Argentina er et demokrati og at det er lov å protestere.

Myndighetene føler seg såpass usikre at det er satt inn 1.200 politifolk, 1.500 kystvaktsoldater og 3.000 trafikkpolitifolk for å beskytte fakkelen langs den 13 kilometer lange ruta.

Buenos Aires’ borgermester Mauricio Macri kaller stafetten en feiring og en historisk begivenhet. Argentina er det eneste latinamerikanske landet fakkelen besøker. (©NTB)

OL-fakkelen og den kinesiske delegasjonen reiser med buss og politieskorte til hotellet sitt i Buenos Aires, der myndighetene håper fakkelstafetten går roligere for seg enn andre steder. Foto: Scanpix/Reuters/Enrique MacarianOL-fakkelen og den kinesiske delegasjonen reiser med buss og politieskorte til hotellet sitt i Buenos Aires, der myndighetene håper fakkelstafetten går roligere for seg enn andre steder. Foto: Scanpix/Reuters/Enrique Macarian

Personvernpolicy