Mener Sponheim har spilt kortene feil

Sponheim svekket sitt kandidatur som samlende statsministerkandidat da han gikk løs på Høyre-leder Erna Solberg, mener Clemet. Foto: Scanpix<br><p> </p>
Sponheim svekket sitt kandidatur som samlende statsministerkandidat da han gikk løs på Høyre-leder Erna Solberg, mener Clemet. Foto: Scanpix
 

Tidligere Høyre-statsråd Kristin Clemet mener Venstre-leder Lars Sponheim kan egne seg som statsminister, men sier han har spilt kortene feil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sponheim svekket sitt kandidatur som samlende statsministerkandidat da han gikk løs på Høyre-leder Erna Solberg og sa at hun ikke er personlig egnet som statsminister for en regjering av Høyre, Venstre og KrF, mener Clemet.

– Han fremstår som veldig godt egnet. Men han har ikke spilt kortene riktig. Det kler en som vil samarbeide med andre heller dårlig å gå ut på den måten med utspill mot andre partiledere. Slik pleier ikke en samlende kandidat å gjøre, sier Clemet til VG.

Sponheim slo for første gang fast i et intervju med VG torsdag at han ikke utelukker at han kan bli statsminister for en borgerlig samlingsregjering, uten Frp.

KrF-leder Dagfinn Høybråten mener det var på høy tid at Sponheim sa i klartekst det han lenge har sagt mellom linjene. Høybråten mener at enhver partileder naturlig også er partiets statsministerkandidat.

Både Clemet, Høybråten og Solberg sier at de likte å samarbeide med Sponheim i Bondevik II-regjeringen.

Men Høyre-lederen mener Sponheim for tiden ikke er samlende:

– Jeg har samarbeidet godt både med Sponheim og Høybråten både i opposisjon og posisjon. Jeg har ikke lyst til å si et stygt ord om Sponheim. Men det er uansett slik at noe av det han gjør nå, virker ikke særlig samlende, sier hun til VG. (©NTB)

Personvernpolicy