Har fått over 1.000 tips

<p><strong>SAVNET: </strong>Engla Juncosa-Höglund (10). Foto: Scanpix/Svensk politi.</p>
SAVNET: Engla Juncosa-Höglund (10). Foto: Scanpix/Svensk politi.

42-åringen som er mistenkt for å ha bortført ti år gamle Engla i Sverige, er begjært varetektsfengslet. Samtidig fortsetter søket etter den savnede jenta, og politiet har fått inn over 1.000 tips i sa

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

42-åringen blir ikke framstilt for fengsling før fredag.

– Nei, forsvareren hans har ikke tid til å delta på fengslingsmøte i dag. Men dersom han blir varetektsfengslet, vil det gi oss mer ro og tid. Blir han ikke varetektsfengslet, må vi intensivere etterforskningen, sier polititalsmann Sven-Åke Petters.

Til tross for at 42-åringen har innrømmet å ha vært i Stjärnsund samme dag som Engla forsvant, har politiet smått med bevis mot han.

– Vi har vitneopplysninger og litt teknisk bevismateriale, men jeg kan ikke gå nærmere inn på hva, sier Petters.

Politiet har gjennomsøkt en sommerhytte i området som 42-åringen har tilgang til, men har ikke funnet noe der.

Leter etter faren

Politiet har heller ikke klart å komme i kontakt med jentas far. Ifølge opplysninger fra nyhetsbyrået TT skal imidlertid faren, som nå befinner seg i Canada, via sin mor ha fått beskjed om at datteren er forsvunnet.

– Men vi vet hvor han er, så dette kommer til å løse seg. Han er ikke så veldig aktuell i denne sammenhengen. Vi ønsker likevel å komme i kontakt med ham for å stille ham noen spørsmål, forklarer Petters.

Tips

Politiet fortsetter med å avhøre folk etter som tipsene strømmer inn. Polititalsmann Petters forteller at politiet til nå har mottatt i overkant av 1.000 tips.

– Noen av tipsene har substans, men mye kan siles bort, sier Petters og legger til at ingen av tipsene så langt har ført til konkrete spor etter Engla.

Letingen etter jenta fortsetter i området utenfor Stjärnsund i Dalarna, der Engla forsvant lørdag. Både politi, spesialtrente hunder og frivillige deltar i letingen.

Engla Juncosa-Höglund hadde spilt fotball sammen med venner da hun lørdag ettermiddag skulle sykle hjem på egen hånd. Hun snakket med moren sin på mobiltelefon rett før hun begynte å sykle, og ble fotografert av noen hun tilfeldigvis møtte på vei hjem. Deretter forsvant hun sporløst.

Sykkelen ble senere funnet skjult i skogen 500 meter fra hjemmet. (©NTB)

Personvernpolicy