Hiv-smittet dømt for sex med 14-åring

En hiv-smittet mann i 40-årene er dømt til seks måneders fengsel for å ha hatt seksuell omgang med en 14 år gammel jente.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen i Vest-Telemark tingrett legger vekt på at mannen utga seg som en ressursperson og voksenkontakt for jenta og at han utnyttet den situasjonen overfor henne.

Mannen skal ha opptrådt som en slags onkel for jenta som bodde i samme hus som ham sammen med øvrige familiemedlemmer da overgrepene fant sted for ti år siden, skriver ta.no.

Den nå 24 år gamle kvinnen har hevdet at de to hadde seksuell omgang av ulik karakter mellom 50 og 100 ganger den tiden overgrepene skjedde.

Kvinnen forklarte i retten at det hadde oppstått et slags avhengighetsforhold mellom henne og «onkelen» og at han aldri hadde truet henne til sex.

Hun forklarte at grunnen til at det er gått så mange år før hun anmeldte mannen, er at hun trodde han lå for døden og at hun derfor ikke ville utsette ham og familien for den påkjenningen en rettssak ville gi.

Mannen nekter for overgrepene og sier at det aldri var noe annet enn en klem, og kanskje et kyss på kinnet, mellom ham og jenta.

Retten avviser forklaringen, og har også dømt mannen til å betale kvinnen 60.000 kroner i oppreisning.

Dommen var i tråd med aktors påstand. (©NTB)

Personvernpolicy