Zimbabwere trues til å stemme på Mugabe

Zimbabwere som kommer over grensa til Sør-Afrika, forteller at militante regimetilhengere truer med å drepe landsbyboere som stemmer på opposisjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten to uker etter presidentvalget er resultatene ennå ikke offentliggjort, selv om opposisjonen mener at dens kandidat Morgan Tsvangirai har vunnet.

Opposisjonen mener at denne forsinkelsen skyldes at Robert Mugabe er i ferd med å organisere fusket som skal ørge for at det blir en ny valgomgang og som gir regimets militser tid til å true velgerne til å stemme på Mugabe.

Priscah Godzamutipsa er så nervøs at hun ikke tør reise tilbake til sin landsby i Zimbabwe av frykt for Mugabes væpnede menn, som hun sier nå overtar enda flere hvite farmer og truer dem som stemte på Tsvangirai.

I et forsøk på å løse krisen innkalte Zambias president Levy Mwanawasa onsdag til et toppmøte av ledere i det sørlige Afrika. De har tidligere støttet Sør-Afrikas president Thabo Mbekis «stille diplomati» overfor Zimbabwe.

Meldinger de siste dagene om at folk er blitt banket opp og fått sine hjem påtent har sirkulert i dagevis i Harare, men det har ikke vært mulig å få dem bekreftet fordi det er for farlig å reise til de aktuelle områdene. (©NTB)

Personvernpolicy