Utelukker ikke flere pågripelser i sigøynersaken

Politiet utelukker ikke at flere personer er involvert i konflikten i sigøynermiljøet. Først torsdag blir det klart om de sist pågrepne blir siktet og fengslet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

René «Roma» Karoli meldte seg onsdag for politiet etter å ha vært etterlyst i forbindelse med konflikten i sigøynermiljøet. Natt til onsdag ble også hans 22 år gamle sønn Sandrino pågrepet.

– Den eldste vil avhøres onsdag kveld, mens den andre blir avhørt torsdag. Først etter avhørene og når vi har gjort en oppsummering av saken torsdag formiddag vil vi vurdere eventuelle siktelser og fengslinger, sier politiadvokat Per Håkon Sand i Oslo politidistrikt til NTB.

Flere impliserte

René «Roma» Karoli er broren til sigøynerkongen Alex «Dolla» Karoli, og er overhode for sin del av familien. Tirsdag ble René Karolis 18 år gamle sønn og 44 år gamle kone varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha knivstukket og slått to medlemmer av Jansen-familien, som er i konflikt med Karoli-familien.

– Jeg kan ikke utelukke at det er flere impliserte, sier Per Håkon Sand.

Politiadvokaten sier politiets jobb nå blir å finne ut hva konflikten dreier seg om.

– Vi har fått ulike historier, men det blir helt galt hvis jeg går ut med noen av dem, understreker han.

Brannbombe

Etter det VG Nett kjenner til, ble 22-åringen pågrepet da politiet rykket ut til Ellingsrud etter melding om en brannbombe. 22-åringen oppholdt seg i leiligheten som ble forsøkt påtent, og politiet tok ham med seg til arresten siden han var etterlyst. To barn og en voksen person oppholdt seg i boligen, men ingen ble skadd.

Per Håkon Sand opplyser at det er berøringspunkter mellom brannbombesaken på Ellingsrud og voldshandlingene i Lodalen sist lørdag. (©NTB)

Personvernpolicy