Åpen for alle - alltid

Frykter for Englas liv

Svenske Engla Juncosa-Höglund (10) fra Dalarna har vært savnet siden lørdag.
Svenske Engla Juncosa-Höglund (10) fra Dalarna har vært savnet siden lørdag.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svensk politi frykter at tiden kan være i ferd med å renne ut for forsvunne Engla Juncosa-Höglund (10) dersom hun befinner seg utendørs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En rekke frivillige har stilt opp i letingen. Foto: Scanpix/AFP.En rekke frivillige har stilt opp i letingen. Foto: Scanpix/AFP.

- Jeg håper av hele mitt hjerte at hun er i live, men for hver time som går minsker sjansen, sa Mats Nygård fra Dalapolisen ved en pressekonferanse tirsdag ettermiddag, melder Expressen.se.

- Dersom vi ikke finner henne før i kveld tror vi ikke vi kommer til å finne henne i live i søkeområdet. Dersom hun befinner seg innendørs kan hun være i live, men dersom hun ligger skadd utendørs er det ifølge leger jeg har snakket med ikke stor sjanse for at hun har overlevd, uttalte politiet ved pressekonferansen, ifølge Aftonbladet.se.

Engla Juncosa-Höglund (10) forsvant i Dalarna i Sverige lørdag da hun syklet hjem etter fotballtrening.

Pågrepet
Svensk politi fortalte på en pressekonferanse tirsdag at de har lagt beslag på flere kjøretøy i forbindelse med etterforskningen, blant dem bilen til den 42 år gamle mannen som mandag kveld ble pågrepet i forbindelse med saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har mottatt mange tips, men ber fremdeles om henvendelser fra folk som befant seg i Stjärnsund på lørdag.

Dersom jenta ikke blir funnet i løpet av onsdagen vil søket trolig bli avsluttet.

Tidligere dømt
En 42 år gammel mann ble sent mandag kveld pågrepet og siktet i Sør-Sverige i forbindelse med forsvinningssaken. Ifølge Dagens Nyheter er han mistenkt for bortføring. Mannen har i avhør nektet for å ha gjort noe galt. Ifølge svensk politi skal han ha befunnet seg i Stjärnsund den dagen jenta forsvant.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

42-åringens bil, en rød Saab 900, ble beslaglagt, og leiligheten hans ransaket.

I 1995 ble mannen dømt til et år og ti måneders fengsel for blant annet voldtektsforsøk. I 1998 forsøkte han å tvinge en 16 år gammel jente til samleie, og ble etter denne episoden dømt til fire måneders fengsel. To år senere ble han ilagt bot etter å ha blottet seg på en badestrand, og han er også dømt for å ha skaffet to unge jenter alkohol, for et par tilfeller av mishandling og flere trafikkforseelser, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

Politiet stengte tirsdag av et område ved et vann i Stjärnsund for å gå gjennom stedet med politihunder og sikre eventuelle tekniske spor, skriver avisen Dalarnas Tidningar.