Seks Pulitzerpriser til Washington Post

Bob Dylan fikk hederspris for sin store betydning for den amerikanske kulturen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske storavisen Washington Post har vunnet seks av årets Pulitzerpriser. Avisen ble blant annet hedret for å ha avdekket elendig behandling av krigsskadde ved sykehuset Walter Reed.

New York Times vant to av årets priser, som ble delt ut mandag. Den ene ble gitt for gravende journalistikk om giftstoffer i medisiner og andre produkter importert fra Kina, den andre for massakren på høyskolen Virginia Tech.

Chicago Tribune fikk en pris og stor ros for sin undersøkende journalistikk rundt manglende offentlig kontroll med en rekke varetyper. Denne mangelen førte til at store mengder bilseter, leketøy og annet barneutstyr måtte kalles tilbake.

Nyhetsbyrået Reuters vant en pris for sitt bilde av en japansk fotograf som ble drept under en demonstrasjon i Burma. Rockelegenden Bob Dylan ble hedret med en ærespris for sin store betydning for internasjonal populærmusikk og amerikansk kultur.

Pulitzerprisene regnes som amerikansk journalistikks fremste ærespriser og har en historie som strekker seg 92 år tilbake i tid. Hver av prisene er verdt 10.000 dollar, unntatt prisen for offentlig innsats som lønnes med en gullmedalje. (©NTB)

Personvernpolicy