Forsvinningen til tiåringen Engla Juncosa

Voldteksdømt lastebilsjåfør pågrepet

<div class="viewNews">En 42 år gammel svensk lastebilsjåfør ble sent mandag pågrepet i forbindelse med forsvinningen til tiåringen Engla Juncosa – Höglund i Stjärnsund. (Foto: Ulf Palm / SCANPIX)</div>
En 42 år gammel svensk lastebilsjåfør ble sent mandag pågrepet i forbindelse med forsvinningen til tiåringen Engla Juncosa – Höglund i Stjärnsund. (Foto: Ulf Palm / SCANPIX)

En svensk lastebilsjåfør som tidligere er dømt for voldtekt, ble sent mandag kveld pågrepet i forbindelse med forsvinningen til en ti år gamle jente i Dalarna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 42 år gamle mannen ble pågrepet i sin egen lastebil i Sør-Sverige og skulle tirsdag fraktes til politiet i Dalarna, skriver Aftonbladet ifølge VG. Mannen bor bare noen mil fra Stjärnsund der den ti år gamle Engla Juncosa-Höglund bor.

Den mistenkte mannens bil, en rød Saab 900, ble beslaglagt, og hans leilighet er ransaket. Mannen ble for ti år siden dømt for voldtekt.

Bilde og tips

Karl-Göran Karlsson ved politiet i Dalarna sier at det er etterretningsinformasjon som har ledet fram til pågripelsen av mannen.

En rød Saab kunne skimtes i bakgrunnen på et av bildene som en forbipasserende tok av tiåringen mens hun syklet hjemover, minutter før hun forsvant lørdag, bare 500 meter fra hjemmet.

Dessuten er det kommet inn et tips om at en tolv år gammel jente ble forfulgt av en rød bil over en strekning på flere kilometer onsdag, ikke langt fra der tiåringen ble borte. Om det er noen sammenheng, er noe av det politiet ønsker å finne ut.

Leting avsluttet

Politiet avsluttet sent mandag kveld letingen etter Engla i terrenget der hun forsvant. Foruten sykkelen hennes, som var uskadd, er det funnet en jakke og en gotteripinne. Været har vært dårlig, og det er varslet snø i området.

Det er ikke funnet spor etter jentas mobiltelefon som mandag sluttet å sende ut signaler, kanskje fordi batteriet er dødt.

Politiet har ennå ikke fått kontakt med jentas far som bor i Spania. Spansk politi hjelper til i letingen etter faren, som politiet ikke har mistanke mot.

Engla Juncosa-Höglund forsvant da hun syklet hjem etter fotballtrening lørdag. Moren holdt kontakt med henne på mobiltelefon, men da hun ikke lenger svarte, forsto hun at noe var galt. Ikke lenge etter fant hun sykkelen og varslet politiet. (©NTB)

Personvernpolicy