Åpen for alle - alltid

Leter fortsatt etter Engla

Politiet har sperret av plassen hvor sykkelen til den savnede tiåringen  Engla Juncosa-Höglund ble funnet. (Foto: Scanpix)
Politiet har sperret av plassen hvor sykkelen til den savnede tiåringen Engla Juncosa-Höglund ble funnet. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet fortsetter søket etter den ti år gamle jenta som forsvant i nærheten av sitt hjem i Stjärnsund i Sverige lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Natt til mandag lette politiet på veier og stier i området, men uten resultat. – Det finnes fortsatt områder å gjennomsøke rundt stedet jenta forsvant, sa Sven-Åke Petters, pressetalsmann for politiet i Dalarna, mandag morgen.

– Vi leter så lenge det er håp. Det er kommet inn mange tips, men foreløpig ingen som peker mot jenta. Det eneste sporet vi har, er sykkelen hennes, sa Petters ifølge Stockholm-avisen Dagens Nyheter.

I live?

– Vi arbeider dels etter en teori om at hun er i live ett eller annet sted i skogen. Men vi arbeider også ut fra en forbrytelsesteori: At hun er blitt bortført, tilføyde Petters på en pressekonferanse tidlig mandag ettermiddag.

Politiet i Dalarna-regionen har bedt om hjelp fra svensk kriminalpolitis fremste drapsetterforskere, Riksmordkomissionen. Polititalsmenn forsikrer at alle tilgjengelige tekniske hjelpemidler er tatt i bruk, meldte Sveriges Radio SR på sine nettsider.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Om lag 90 personer, deriblant 50 fra heimevernet og 15 polititjenestemenn, søker etter jenta i et område på rundt 5 kvadratkilometer. Mandag formiddag var om lag 70 prosent av området gjennomsøkt.

Dårlig vær har gjort letearbeidet vanskelig. All letingen foregår til fots ettersom sikten ikke er god nok til at politiet kan bruke helikopter i søket.

Mobilen av

Engla Juncosa-Höglund forsvant sporløst da hun var på vei hjem etter å ha spilt fotball med noen venner i Stjärnsund utenfor Hedemora lørdag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun snakket med moren sin på mobiltelefon rett før hun begynte å sykle hjem. Jentas mobil var påslått etter forsvinningen, men natt til mandag slo den seg av, skriver expressen.se.

Det kan ha vært noen som skrudde av mobilen, men politiet tror batteriet gikk tomt.

Politiet jobber for tiden ut ifra to teorier, enten at hun holder seg borte frivillig, eller at hun er utsatt for en kriminell handling. Det er foreløpig ingen mistenkte i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Far i utlandet

Familiens datamaskin skal undersøkes mandag for å se hvem jenta har vært i kontakt med på internett i det siste.

Politiet forsøker også å komme i kontakt med jentas far, som skal befinne seg utenlands.

– Vi har ennå ikke fått tak i ham, men vi håper å nå ham ved hjelp av spansk politi. Vi vil prate med ham ettersom vi har en etterforskning på gang. Om ikke annet for å kunne sjekke ham ut av saken, sier Petters.

Faren, som for tiden bor i Spania, skal ikke ha hatt noen kontakt med jenta og hennes mor på flere år. (©NTB)