Åpen for alle - alltid

Clinton-kampanjens sjefstrateg går av

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjefstrategen i Hillary Clintons valgkamp har gått av etter at det ble avslørt at hans PR-firma også arbeider for Colombias regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mark Penn ba om å få slutte i sin stilling, men skal likevel fortsette som rådgiver i valgkampen.

Wall Street Journal meldte fredag at Penn så sent som 31. mars møtte colombianske diplomater for å drøfte hvordan man skal få en frihandelsavtale med Colombia, som Clinton er imot, gjennom i Kongressen.

Penn, som er sjef for PR-firmaet Burston-Marsteller, sa han at det var en feil å møte Colombias ambassadør, og at det ikke skulle gjenta seg. Colombias regjering svarte med å sparke Burston-Marsteller.

Episoden er et nytt slag for Clinton som ligger i hard kamp med Barack Obama om den demokratiske presidentnominasjonen. Penn har vært en svært viktig strateg for henne.

Men det er stor skepsis til frihandel blant amerikanske arbeidere og i fagbevegelsen, som både Clinton og Obama har lagt mye arbeid i å få støtte fra, ikke minst i Pennsylvania som holder nominasjonsvalg 22. april. Begge kandidatene er imot frihandelsavtalen med Colombia.

Lederen for det mektige forbundet Teamsters, James Hoffa, sa lørdag at Penns møte med Colombia undergraver Clintons holdning til frihandel.

– Hvordan kan vi ha tillit til at en president Hillary Clinton ville gå imot en slik avtale når hennes sjefstrateg betales av Colombias regjering for å fremme den, sa han. (©NTB)