Cannabisplantasje avdekket i Oslo

Fire menn er pågrepet etter avsløringen av en cannabisplantasje i Oslo søndag. I en villa på Økern ble det funnet rundt 800 planter. Dette er beslag nummer 40 på få måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har gjort et stort beslag. Det var planter i tre av husets fire etasjer. Til sammen er det snakk om 800 små og store cannabisplanter, sier jourhavende jurist Dag Paulsen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Én mann ble pågrepet da politiet slo til mot huset søndag formiddag. Tre andre menn ble pågrepet andre steder i byen i løpet av dagen.

Likhetstrekk

Funnet på Økern er nummer 40 i rekken av større eller mindre plantasjer som er blitt avdekket på Østlandet den siste tiden. Det er ikke bekreftet om det kan settes i sammenheng med noen av de mange andre funnene, selv om det har klare likhetstrekk.

– Vi fant samme profesjonelle tjuvkobling av strøm som politiet har sett i flere av de tidligere plantasje-sakene, sier Paulsen.

Senest onsdag ble det kjent at politiet hadde beslaglagt 461 cannabisplanter i et hus i Sandefjord.

Mistenksomme

En av naboene til Økern-villaen, Modil Holm, forteller om det hun beskriver som mistenkelige aktiviteter på nattetid det siste halve året. Alle vinduene i huset har vært dekket med persienner.

Holm var vitne til at politi og brannvesen søndag formiddag undersøkte huset.

– Jeg gikk inn i gangen til huset for å spørre hva som skjedde. Lenger inne i huset så jeg grønne planter med store lys montert over. Vinduene var blendet med svarte gardiner, sier hun til VG Nett. (©NTB)

Personvernpolicy