Frykter at svensk 10-åring er bortført

<p> Dette bildet er det siste som ble tatt av ti år gamle Engla, som forsvant i nærheten av hjemmet sitt i Dalarna i Sverige lørdag. Bildet ble tatt av en person i en gruppe som tiåringen tilfeldigvis passerte, og fotografen hadde et nytt kamera som han ville prøve. Foto: SCANPIX</p>
Dette bildet er det siste som ble tatt av ti år gamle Engla, som forsvant i nærheten av hjemmet sitt i Dalarna i Sverige lørdag. Bildet ble tatt av en person i en gruppe som tiåringen tilfeldigvis passerte, og fotografen hadde et nytt kamera som han ville prøve. Foto: SCANPIX

Politiet frykter at en tiåring som forsvant i nærheten av hjemmet sitt i Sverige i helgen, er blitt kidnappet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heimevernet, sivilforsvaret, politiet og mange frivillige deltok i letingen etter Engla

Juncosa-Höglund i nærheten av Hedemora i Dalarna søndag. Tåke gjorde det umulig å sette inn helikoptre med varmesøkende kamera.

Jenta hadde spilt fotball sammen med venner da hun lørdag ettermiddag skulle sykle hjem på egen hånd. Hun snakket med moren sin på mobiltelefon rett før hun begynte å sykle, og ble fotografert av noen hun tilfeldigvis møtte på vei hjem. Deretter forsvant hun sporløst.

Sykkelen ble funnet i skogen 500 meter fra hjemmet. Mobiltelefonen er fortsatt påslått, og befinner seg i området. Politiet har ringt den flere ganger i forbindelse med letingen, men frykter at batteriet er i ferd med å gå tomt.

Ingen mistenkt

Jentas familie, kamerater og andre ble avhørt søndag. Det er ingen mistenkte i saken, opplyser Sten Sabel ved politiet i Dalarna til nyhetsbyrået TT.

Jentas far, som er bosatt i Spania, er forsøkt kontaktet gjennom spansk politi.

– Jeg kjenner ikke til om noen har fått kontakt med ham. Men det er ikke mistanke om at faren noe med forsvinningen å gjøre, sier Sven-Åke Petters, pressetalsmann for politiet.

Strekningen som jenta skulle sykle hjem etter fotballspillingen, er på rundt 5 kilometer. En leteaksjon ble iverksatt forholdsvis kort tid etter at moren ikke lenger fikk kontakt med datteren på telefon.

Bilspor

Politiet har sikret spor etter en bil rett ved stedet der jentas sykkel ble funnet, og

politiets teknikere har gjort undersøkelser.

– Vi har også funnet en del andre spor, men vi kan ikke si mer konkret hva det er. Jentas sykkel er ennå ikke undersøkt, sier Petters.

Føreren av en lysegrønn Volvo som ble sett i nærheten av fotballbanen lørdag, meldte seg for politiet søndag og er sjekket ut av saken.

– Han var der for å hilse på foreldrene og er ikke mistenkt på noen måte, sier Sten Sabel.

Mange frivillige har meldt seg til leteaksjonen, og letingen vil i første omgang foregå uavbrutt til klokken 15 mandag ettermiddag.

Forsvinningen har gått sterkt inn på mange i det lille lokalsamfunnet 15-20 mil nordvest for Stockholm. (©NTB)

Personvernpolicy