God start for Start

God start for Start
God start for Start

Start slo til på direkten og smadret Nybergsund-Trysil 5-2 i serieåpningen i 1.-divisjon lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire av fem Start-mål kom i forbindelse med dødballer.

– Vi fikk en leksjon på dødballer imot. Det må vi lære av, mente Nybergsund-trener Ola Brenden.

Start valset rundt med gjestene og lekte med innøvde frisparkvarianter.

– Effektivt, slo kaptein Fredrik Strømstad fast.

– Det viktigste var å få en god start og ta tre poeng. Det fikk vi til, og i tillegg scoret vi fem mål. Litt premierenerver, men vi er godt fornøyd, oppsummerte han overfor TV 2.

Velkomstsjokk

Åpningskampen avslørte stor nivåforskjell mellom laget som i fjor rykket ned fra eliteserien og det som rykket opp fra 2.-divisjon. Starts drømmestart bærer bud om at sørlandsklubben får et kort opphold i landets nest øverste serie.

– Vi har trent mye mot 1.-divisjonslag og har sett at det gjelder å holde tempoet oppe i kampene. Slipper vi oss ned, er de andre lagene på høyde, sa Strømstad.

Bernt Hulsker lot sekundviseren passere kun tre ganger over urskiva før han slo til og åpnet scoringsballet. Og ti minutter senere sørget samme mann for 2-0 til hjemmelaget og et velkomstsjokk for nykommerne i 1.-divisjon.

Ble kvalt

Like etter pause reduserte fjorårets NM-kvartfinalist med Håvard Storbæk, men etter ni nye minutter banket Lars Martin Engedal inn 3-1.

– Vi ble stående med lua i hånden fra start. Om de hadde premierenerver, stilte vi med kleshengere på skuldrene hele gjengen. Vi ble delvis kvalt da Start fritt fikk ta initiativet til å begynne med, forklarte Nybergsund-kaptein Thomas Øverby.

Aram Khalili (65.) og Christer Kleiven (70.) pyntet ytterligere på resultatet for Start og sørget for at trener Arne Sandstø kunne smile bredt etter seriedebuten med sin nye klubb.

I siste sekund av ordinær tid reduserte Krenar Badivuku til 5-2. (©NTB)

Personvernpolicy