Går til sak mot skatteetaten

<p> Arne Hjeltnes. Foto: Scanpix</p>
 Arne Hjeltnes. Foto: Scanpix

Arne Hjeltnes mener han har krav på flere hundre tusen kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den profilerte TV-kjendisen skal møte skatteetaten i retten i desember, melder Asker og Bærums budstikke. Det er Hjeltnes som har saksøkt Skatteetaten. Striden står om et uttak gjennom firmaet Arne Hjeltnes AS.

Krever pengene tilbake
I følge avisen er den offisielle bakgrunnen «Gyldighet av ligning for inntektsårene 1998-2002». I denne perioden var Hjeltnes ferdig i TV2 og hadde enda ikke startet i jobben som representant for eksportutvalget for fisk i Hong Kong.

Hjeltnes mener at uttaket han gjorde bør defineres som et lån, mens skatteetaten mener det er et utbytte. Dette bedømmes ulikt skatterettslig.

- Dette er avanserte skattedetaljer, men enkelt sagt har jeg betalt for mye skatt, og krever å få riktig sum tilbake, sier Arne Hjeltnes til VG Nett. Han antyder at det dreier seg om flere hundre tusen kroner.

Langvarig strid
Den tidligere programlederen har vært i konflikt med skattetaten siden 2005. Klagesaken har både vært oppe i ligningsnemnda og overligningsnemnda i Asker og Bærum, før den nå havner i rettssalen.

- For meg er denne saken veldig viktig, og nå er det dessverre kommet så langt at jeg må ta saken til retten. Det er siste utvei, sier Hjeltnes.

Han vil ikke fortelle hvor stort uttaket som det strides om er. Han vil heller ikke gå inn i andre detaljer før saken skal opp i desember.

Skatteetaten ønsker ikke å uttale seg i denne saken.

Arne Hjeltes er for øvrig programleder for TV2s artistgalla i kveld klokken 19.30.

Personvernpolicy