Åpen for alle - alltid

Ingen tiltale mot Lillehammer-mann

Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokaten til 54-åringen som er siktet for forsettlig drap på sin 25 år gamle litauiske kone, tror politiet nå dropper tiltale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet ba om fire nye uker med varetektsfengsling for 54-åringen fredag, men retten fant ikke grunnlag for videre fengsling. Mannens advokat, Benedict De Vibe, mener mistanken nå er såpass svekket at politiet ikke vil reise tiltale.

– Realiteten er at etterforskningen har svekket politiers antakelse om at mannen tok livet av kona, sier De Vibe til NTB.

Den 25 år gamle litauiske ettbarnsmoren ble funnet død i parets leilighet i Lillehammer 12. mars. Mannen var først siktet for legemsbeskadigelse, men politiet utvidet senere siktelsen til forsettlig drap.

– Ingen av avhørene støtter at han skal ha tatt livet av henne. I kombinasjon med at de gjenstående etterforskningsgrepene nå er såpass små, har nok gitt retten grunnlag for å frifinne ham, sier De Vibe.

Alkoholisert miljø

Fare for bevisforspillelse skal ha vært hovedargumentet for varetekt. Ifølge advokat Benedict De Vibe er det snakk om tidspunkter i omstendighetene rundt dagen kona ble drept som avhenger av vitner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Flere av dem han har hatt kontakt med i forbindelse med dødsfallet tilhører et miljø hvor alkohol er en vesentlig bestanddel. Det gjør det vanskelig, sier advokaten.

Det skal spesielt være mannens bevegelser dagen før dødsfallet som politiet har vist interesse for.

Vurderer siktelsen

En pressemelding fra politiet konstaterer kort at tingretten ikke tok til følge deres begjæring. Videre står det: «Den videre etterforskningen vil avklare om det er grunnlag for å opprettholde siktelsen for forsettlig drap».

Politiet mener han kvalte henne med et skjerf, for så å forsøke å få det til å se ut som hun hadde hengt seg. Det skal ha vært blod på skjerfet, og vitner skal ha fortalt at mannen hadde blod på hendene rett etter dødstidspunktet.

Mannen innrømmet at han brukte vold mot kona, men avviser at han drepte henne.

– I obduksjonsrapporten står det at skadene rundt halsen også stemmer med selvmord. Jeg tror det blir utslagsgivende for at politiet til syvende sist henlegger saken, sier De Vibe. (©NTB)