Usikkerhet omkring pågripelse

<p><strong> Arrestert eller ei?</strong> Det knyttet seg fredag usikkerhet til opplysninger om at generalsekretæren i Zimbabwes største opposisjonsparti, Tendai Biti, skulle ha blitt pågrepet. Foto: Scanpix/Reuters. </p>
Arrestert eller ei? Det knyttet seg fredag usikkerhet til opplysninger om at generalsekretæren i Zimbabwes største opposisjonsparti, Tendai Biti, skulle ha blitt pågrepet. Foto: Scanpix/Reuters.

Tidligere fredag meldte Sky News at generalsekretær for opposisjonspartiet i Zimbabwe hadde blitt pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senere fredag meldte kanalen at det var usikkerhet omkring disse opplysningene.

Det var generalsekretæren i Movement for Democratic Change (MDC), Tendai Biti, som skulle ha blitt arrestert.

En rekke medier melder at MDC hevder partiets kontorer på et hotell i hovedstaden ble utsatt for razzia torsdag. Politiet avviser imidlertid påstandene.

- Feilaktig
- MDC forsøker å nøre opp under konflikten. Det er galt å komme med slike feilaktige uttalelser. Vi kjenner ikke til noen pågripelser eller razzia ved opposisjonens hovedkvarter, sier politiets talsmann Wayne Bvudzijena til AFP.

- Når vi gjennomfører slike aksjoner gjør vi det innenfor lovens rammer, og vi har aldri benektet dem. Noen hevder til og med at Tendai Biti har blitt pågrepet. Dette er usant, la han til.

Biti har tidligere uttalt at ransakelsen ved Meikleshotellet i sentrum av hovedstaden betydde at president Robert Mugabe «forberedte en krig» mot opposisjonen etter presidentvalget forrige lørdag.

MDC hevder at opposisjonslederen Morgan Tsvangirai vant med mer enn 50 prosent av stemmene, men seks dager etter valget har fremdeles ikke landets valgkommisjon kommet med noen offisiell uttalelse, melder AFP.

Journalister
Samtidig blir det meldt at de to journalistene som ble pågrepet i Zimbabwes hovedstad Harare i går har blitt formelt siktet for brudd på landets strenge medielovgivning.

De to skal ha forsøkt å rapportere uten akkreditering, melder NTB.

Journalistene er den 58 år gamle korrespondenten for The New York Times, Barry Bearak, og den 45 år gamle britiske journalisten Steven Bevan.

- Begge er siktet for å ha praktisert uten akkreditering, sa politiets talsmann Wayne Bvudzijena til AFP.

De to ble arrestert sammen med to andre personer da politiet gjennomførte en razzia mot et pensjonat i Harare torsdag. De andre to vil ifølge talsmannen bli satt fri raskt.

Politbyrået i regjeringspartiet Zanu-PF møttes fredag formiddag for å bli enige om hvordan de skulle forholde seg til valget, mens opposisjonen henvendte seg til høyesterett for å få domstolen til å tvinge valgkommisjonen til å offentliggjøre valgresultatene.

Personvernpolicy