Åpen for alle - alltid

Vil ha religionsnøytral skole

Kunnskapsminister Bård  Vegar Solhjell vil en ha religionsnøytral formålsparagraf. Her sammen med statsminister Jens Stoltenberg (t.h.) under et   besøkt på Benterud barneskole på Lørenskog tidligere i år. Foto: Scanpix
Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell vil en ha religionsnøytral formålsparagraf. Her sammen med statsminister Jens Stoltenberg (t.h.) under et  besøkt på Benterud barneskole på Lørenskog tidligere i år. Foto: Scanpix 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen foreslår å innføre en religionsnøytral formålsparagraf i barnehage og skole og fjerner den gjeldende kristne oppdragerplikten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Forslagene til nye formålsparagrafer for barnehager og opplæringen bygger på en

grunnleggende respekt for at vi lever i et mangfoldig samfunn. Vi foreslår en paragraf som inkluderer. Den baserer seg på verdier vi har felles, ikke de som skiller oss, sier kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) i forbindelse med at regjeringen fredag la fram sitt forslag til nye formålsparagrafer. Forslaget bygger i stor grad på innstillingen fra det såkalte Bostad-utvalget.

Human-Etisk Forbund betegner regjeringens forslag som «en forbedring».

– Jeg er svært fornøyd med at regjeringen har tatt på alvor et konsensusforslag fra et bredt sammensatt utvalg, sier forbundets generalsekretær Kristin Mile. Hun var medlem av Bostad-utvalget.

– Mitt primærstandpunkt er selvsagt sammenfallende med mitt forbunds syn, nemlig at fellesverdier, og ikke verdier som springer ut av enkelte livssyn, bør være grunnlaget for våre fellesskapsinstitusjoner. Nå har vi oppnådd en vesentlig endring og bedring av dagens kristne formålsparagrafer, sier generalsekretæren. (©NTB)