Nå ler de sammen

Nå ler de sammen
Nå ler de sammen

Presidentene Putin og Bush møttes torsdag til middag, og stemningen var svært jovial.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ABC Nyheter/Bukarest: Likevel er det ventet steile fronter når Putin fredag skal tale på Natos toppmøte i Romania.

En talsmann for den russiske presidenten gjør det klart at de er svært bekymret over Natos utvidelse og rakettskjold-planene. Og bekymringene har ikke blitt mindre av utviklingen på møtet.

- Vi har fortsatt mange spørsmål, og de blir bare flere etter torsdag, sier Sergei Ryabkov, direktør for utenriksdepartementets avdeling for europeisk samarbeid, før Putin gikk inn i møtene med Natos ledere.

Den største bekymringen var garantien Nato ga torsdag til Georgia og Ukraina om at begge landene kommer til å bli Nato-medlemmer.

Ifølge Ryabkov kommer Putin til å understreke at å oppta disse landene vil være den største strategiske feilen man kan gjøre.

- Jeg tviler ikke på at Putin vil komme med en klar dom over hva som skjedde torsdag, sier han.

- Natos avgjørelse vil bare bli nok en bekymring for Russland om hvilken retning Nato er i ferd med å ta. Alliansen har gitt seg selv en global rolle, uten noen begrensing for bruk av makt, avsluttet Ryabkov.

Under en middag torsdag kveld så det på langt nær ut som om president Vladimir Putin var bekymret. Sammen med George W. Bush var han gjest hos den rumenske presidenten Traian Basescu, og da så stemningen svært god ut.

Personvernpolicy