Tyskland betraktes som Europas leder

<div class="viewNews">Tysklands forbundskansler Angela Merkel betraktes av europeere flest, også franskmenn, som Europas viktigste politiker foran Frankrikes president Nicolas Sarkozy, ifølge en ny meningsmåling. Her er de to fotografert under NATO-toppmøtet i Bucuresti. Foto: Reuters/Scanpix</div>
Tysklands forbundskansler Angela Merkel betraktes av europeere flest, også franskmenn, som Europas viktigste politiker foran Frankrikes president Nicolas Sarkozy, ifølge en ny meningsmåling. Her er de to fotografert under NATO-toppmøtet i Bucuresti. Foto: Reuters/Scanpix

Tyskland betraktes som Europas ledende nasjon og regjeringssjef Angela Merkel som kontinentets mest innflytelsesrike politiker, ifølge en måling gjennomført i fem EU-land og USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men det er i de fem EU-landene Merkel kommer ut som den fremste. I USA svarer de spurte at Storbritannias Gordon Brown er å betrakte som Europas toppolitiker.

I Tyskland og Spania mener 57 prosent at Tyskland er EUs ledende land. Blant franskmennene mener hele 68 prosent at Tyskland har denne plassen, mens 39 prosent av italienerne og 35 prosent av britene mener det samme.

I målingen, gjennomført på oppdrag fra avisen International Herald Tribune og TV-stasjonen France 24, kommer også Merkel på topp som Europas ledende politiker foran Frankrikes president Nicolas Sarkozy. Selv i Frankrike holder 38 prosent på Merkel i dette spørsmålet, mot bare 18 prosent på Sarkozy.

I USA mener derimot 63 prosent at Storbritannia er EUs anfører. 23 prosent av amerikanerne mener Gordon Brown er den fremste politikeren på kontinentet, mens bare 9 prosent holder på Sarkozy og 8 prosent på Merkel.

6.478 personer deltok i spørreundersøkelsen som ble gjennomført mellom 27. februar og 6. mars. (©NTB)

Personvernpolicy