Åpen for alle - alltid

Politiet aksjonerer mot opposisjonen i Zimbabwe

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har ransaket flere av kontorene til opposisjonspartiet MDC i Zimbabwes hovedstad Harare torsdag kveld. Samtidig ble flere utenlandske journalister arrestert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politistyrker aksjonerte mot flere hoteller, blant annet Meikles som både brukes av journalister og MDC. Partiets generalsekretær Tendai Biti mener det dreier seg om begynnelsen på en større aksjon for å slå ned på den politiske opposisjonen i landet.

Også hotellet The York Lodge ble raidet av opprørspoliti, på jakt etter journalister som oppholder seg i landet uten tillatelse. En talsmann for politiet opplyser at to journalister ble pågrepet, mens andre kilder mener tre eller fire utenlandske reportere ble arrestert.

Myndighetene i Zimbabwe har avvist flertallet av de vestlige journalistene som søkte om tillatelse til å reise inn i landet for å dekke valgene som ble holdt forrige helg.

Myndighetene i landet har innrømmet at regjeringspartiet ZANU-PF har mistet flertallet i nasjonalforsamlingen. De offisielle resultatene fra presidentvalget har imidlertid latt vente på seg. Torsdag opplyste valgkommisjonen at resultatene fra valget av representanter til senatet, som i Zimbabwe har liten reell makt, også blir forsinket. (©NTB)