Nordmennene ble lillebror mot Sverige

<p>Svensk jubel etter 0-2-målet under  ishockeylandskampen mellom Norge og Sverige i Halden torsdag kveld.  (Foto: Linn Cathrin Olsen  / SCANPIX)</p>
Svensk jubel etter 0-2-målet under ishockeylandskampen mellom Norge og Sverige i Halden torsdag kveld. (Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX)

Sverige slo Norge 3-1 i ishockey torsdag. Roy Johansens mannskap har en lang vei å gå før VM-formen er inne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Laget har trent tungt den siste tiden, og Johansen sa før kampene mot Sverige at han ikke tenkte resultat, men på enkelt-ting han kunne ta med seg videre.

En ting fikk han se, og det var at 19-åringen Mats Frøshaug var blant de få norske spillerne som klarte å holde tritt med svenskene.

Rundspilt

Det norske laget ble rundspilt det meste av 1. periode, selv om scoringene imot lot vente på seg helt til snaue kvarteret var spilt. Da gjorde imidlertid svenskene to kjappe mål ved Patrick Hörnqvist og Johan Harju.

Begge målene kom etter defensive feil i nordmennenes spill. På det første ble det slurvet med oppspillet fra egen sone, slik at en svenske snappet pucken og satte den i krysset. 2-0 kom da det plutselig sto tre svensker mot to norske forsvarere slik at de blå-gule fikk det lett med å overliste keeper André Lysenstøen.

Unggutten Mats Frøshaug var et stort norsk lyspunkt i kampen. Hans gode blikk for spillet viste han da han nydelig la en langpasning direkte på køllebladet til Per-Åge Skrøder som kom alene igjennom og scoret sikkert.

Lindköpingspilleren kan fort spille seg inn i Roy Johansens VM-lag.

Bare fem VM-spillere

På det svenske laget er det trolig kanskje bare fem av spillerne i kampene mot Norge som klarer å ta seg inn på Bengt Åge Gustafsson VM-lag. Høyst sannsynlig er en av den tomålsscoreren Patrick Hörnqvist.

I tredje periode virket det som om svenskene bare trygget en grei seier.

Lagene møtes igjen i Halden ishall lørdag. Deretter skal Norge ut mot Frankrike og Sveits i to dobbeltlandskamper, mens generalprøven foran VM spilles mot Slovenia i Canada.

VM spilles i Halifax og Quebec som starter 3. mai.

PS: Norge har ikke slått Sverige i ishockey siden 28. november 1963. (©NTB)

Personvernpolicy