Innflytelsesrik trommis død

Klaus Dinger, som var med på å danne gruppene NEU! og Kraftwerk, er død, 61 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1946-2008 (Foto: promo)1946-2008 (Foto: promo)

I går ble det kjent at den innflytelsesrike tyske trommeslageren Klaus Dinger døde av en hjertefeil 20. mars, og at begravelsen hans ble holdt sammen med familie og venner. Dette kunne plateselskapet hans, Grønland, avsløre i en pressemelding i går.

Dinger er kjent som en av grunnleggerne av begrepet krautrock, og stilen hans er betegnet som «motorik», eller motorisk, om vi skal finne en passende norsk oversettelse.

De to gruppene han er mest kjent for, NEU! og Kraftwerk, er begge ansett som store inspirasjonskilder til utviklingen av den elektroniske musikkscenen. Navn som Joy Division, New Order, David Bowie, Stereolab, Gary Numan, Ultravox og Simple Minds er bare noen få eksempler på navn som har latt seg inspirere av de to legendariske Düsseldorf-gruppene.

Etter at Dinger spilte med NEU! og Kraftwerk på 70-tallet, formet han La Dusseldorf, som solgte mer enn en million plater på 1970- og 80-tallet. Dinger gikk bort bare dager før sin 62. bursdag, som ville ha vært 24. mars.Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Personvernpolicy