Kledde seg naken for å naske

Sikkerhetskameraer avslører mange butikktyver. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
Sikkerhetskameraer avslører mange butikktyver. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

En jente kom naken under kåpa inn i butikken for å stjele klær. Sikkerhetssjef Geir Saxegård har sett mye rart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var ett tilfelle der en jente kom netto under kåpa. Det skjedde like etter jul. Da måtte jeg overlate å gå gjennom varene som var stjålet til en kvinnelig ansatt, sier sikkerhetsansvarlig ved Coop Obs! Hypermarked ved Rygge Storsenter, Geir Saxegård, til ABC Nyheter.

Saxegård, som har 15-16 års erfaring fra yrket, sier at vi går vi mot høysesong for butikk- og lommetyverier. Det skyldes bander av tyver som reiser nordover fra Øst-Europa i sommerhalvåret.

- De kommer nå som man ikke trenger å bruke vinterdekk, men kan reise rundt på sommerdekk. Om våren og sommeren kan de også overnatte i bilen eller telt.

Saxegård mener at det er dette som forklarer hvorfor Norge befinner seg på nasketoppen i Europa.

- En gang var det en polsk dame som så litt lubben ut, hun hadde på seg fem joggedresser, sier Saxegård og forteller videre at etter det han erfarer, så utgjør litauerne nå et større problem enn polakkene når det kommer til nasking.

Triste skjebner

Pågripelser er nærmest daglig kost for Saxegård.

- Jeg sluttet å telle etter 1000 anmeldelser, og har vært borti veldig mye rart.

Han har blant annet vært med på å avsløre et planlagt pistolran - «finlandshettene lå ute i bilen» - og opplevd trusler med kniv.

- Men det som har gjort mest vondt, var en mor som stjal og la ansvaret over på guttungen på fem år. «Du mannen, jeg har ikke gjort det.» Da sa jeg til moren at jeg hadde filmet opptrinnet og at hun måtte holde seg til sannheten.

- De øynene på den gutten som prøvde å renvaske seg, glemmer jeg aldri, sier Saxegård.

Ifølge Moss Avis pågår det et utstrakt samarbeid mellom storsentrene og vektere i mossedistriktet, som advarer hverandre når åpenbare tyver forlater forretningene.

Personvernpolicy