Hundedrap utløste opptøyer i København

Rundt 100 maskerte bråkmakere smadret onsdag kveld butikkvinduer og tente bål i flere København-gater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: ScanpixFoto: Scanpix

Opptøyene startet i bydelen Christianshavn, som blant annet huser den omstridte fristaden Christiania.

De hettekledde urostifterne blokkerte rett før midnatt flere gater i området, blant dem Torvegade og Prinsessegade.

Vinduene til flere butikker ble knust, blant dem en møbelbutikk, og kostbare designmøbler ble lempet ut i gaten og satt fyr på.

Store politistyrker ble satt inn og drev bråkmakerne inn i Christiania. Steiner og brannbomber haglet mot dem, og først da politiet tok i bruk tåregass roet gemyttene seg.

Senere på natten blusset uroen opp igjen, og det ble kastet nye brannbomber og satt fyr på barrikader. Politiet rykket inn i fristaden, og etter en stund senket roen seg på nytt.

Opptøyene startet da to sivilkledde politifolk onsdag forsøkte å pågripe to antatte hasjselgere i Christiania. Den ene satte seg voldsomt til motverge, og slo en knyttneve i ansiktet til en av politimennene.

Under slagsmålet kom en tredje mann med kamphund til, og hunden gikk til angrep på de to politifolkene. En av dem trakk pistolen og drepte hunden med tre skudd.

Drapet på hunden utløste voldsomt raseri i Christiania og steinkastene bråkmakere jaget politifolkene ut av området. Politibilen de satte igjen ble påtent og trillet ut i en vollgrav.

Uroen spredte seg senere på kvelden til Christianshavn. (©NTB)

Personvernpolicy