«Ny» Neil Young-plate underveis

«Ny» Neil Young-plate underveis
«Ny» Neil Young-plate underveis

Låter som opprinnelig ble spilt inn i 2000, men aldri gitt ut, vil sannsynligvis likevel slippes i løpet av året.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senere i år kommer første i en serie med tidligere ikke-utgitte album signert Young og hans band.Senere i år kommer første i en serie med tidligere ikke-utgitte album signert Young og hans band.

Ifølge Neil Youngs offisielle nettsider vil han sammen med sitt band Crazy Horse slippe nytt album i løpet av året. Platens tittel blir «Toast», oppkalt etter studioet i San Francisco som bandet brukte under innspillingen av låtmaterialet. Det samme studioet har blant annet jazzlegenden John Coltrane benyttet tidligere, og atmosfæren, som visstnok henger igjen i veggene, skal til dels ha påvirket bandet da de spilte inn låtene for åtte år siden.

Meldingen som er publisert i NY Times (Neil Young Times, som er Youngs egen nettvariant av New York-avisen med samme navn, red.anm.) avslører at bandet jobbet i flere måneder med låtene, men at arbeidet aldri førte til noe spesielt.

Bearbeider opptakene

Nå skal imidlertid den newzealandske singer/songwriteren John Hanlon, som også var involvert under innspillingen av det originale materialet, være i gang med å bearbeide låtene slik at de kan samles på en ordinær plateutgivelse fra Neil Young & Crazy Horse. Hanlon har tidligere jobbet sammen med Neil Young som hans co-produsent.

I artikkelen heter det videre at «Toast» inneholder tre solide rockere i kombinasjon med andre sanger som skal ha en mer neddempet stil - ikke helt ulikt en sløy variant av «Tonight's The Night».

Det antydes videre i artikkelen at «Toast» kan bli den første utgivelsen i en serie med tidligere uutgitte album signert Neil Young - med eller uten hans Crazy Horse.Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Personvernpolicy