Kaster ut vokalisten

Velvet Revolver er lei av Scott Weilands rusproblemer. Nå sier de stopp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryktene om at Velvet Revolvers omstridte vokalists dager i bandet er talte har svirret en stund. I går gikk bandets øvrige medlemmer ut i media med bekreftelsen om at Scott Weiland ikke lenger er en del av bandet.

- Dette bandet handler om våre fans og vår musikk og Scott Weiland er ikke 100 prosent dedikert til noen av delene, sier de til bransjebladet Billboard.

Er lei av Scott Weilands ustablile rolle i Velvet Revolver. Her fra bandets konsert på Øyafestivalen 2004 (Foto: Nils Skumsvoll)Er lei av Scott Weilands ustablile rolle i Velvet Revolver. Her fra bandets konsert på Øyafestivalen 2004 (Foto: Nils Skumsvoll)

Det er ikke bekreftet fra offisielt hold, men Weiland skal ifølge samme kilde ha planer om å slå seg sammen med sitt tidligere band Stone Temple Pilots for å gjøre en gjenforeningsturné i nær fremtid. Dette kommer i tillegg til Weilands personlige problemer.

Ustabil

- Blant andre ting, har hans ustabile oppførsel på scenen i kombinasjon med hans personlige problemer tvunget oss til å fokusere på å se fremover, skriver tidligere Guns N'Roses, og nå Velvet Revolvers stjernegitarist, Slash i en pressemelding.

Scott Weiland har i en årrekke slitt med rusproblemer og var nylig innlagt til rehabilitering etter en konsert i San Diego.

Velvet Revolver spilte nettopp sin siste konsert på Heineken Music Hall i Amsterdam. Dette skulle bli siste konserten bandet gjorde med sin opprinnelige besetning.

Stone Temple Pilots bekrefter på sine hjemmesider at de kommer til å turnere i Nord-Amerika i perioden mai til juli, og førstkommende mandag (7. april) vil de annonsere flere nyheter rundt bandets tilbakekomst.

Velvet Revolver har gitt ut to studioalbum. Debuten «Contraband» kom i 2004, og samme år spilte de blant annet på Øyafestivalen. I fjor kom oppfølgeren «Libertad».

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Personvernpolicy