Avla jegerprøve samme kveld som angrepet i Kabul

<p>Da Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen forlot kontoret sitt, hadde selvmordsbomberne nettopp angrepet Serena Hotel i Kabul. UD hadde offisielt bekreftet at to nordmenn var skadd. Foto: Scxanpix</p>
Da Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen forlot kontoret sitt, hadde selvmordsbomberne nettopp angrepet Serena Hotel i Kabul. UD hadde offisielt bekreftet at to nordmenn var skadd. Foto: Scxanpix

Samtidig som terrorangrepet på Serena Hotel i Kabul dro forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen for å avlegge teoridelen av jegerprøven.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen forlot kontoret sitt klokken 18.30 lokal tid. Da hadde selvmordsbomberne nettopp angrepet Serena Hotel i Kabul, og UD hadde offisielt bekreftet at to nordmenn var skadd.

Dagbladet-journalist Carsten Thomassen blir evakuert av norske journalister og norske og amerikanske soldater fra Serena Hotel i KabulDagbladet-journalist Carsten Thomassen blir evakuert av norske journalister og norske og amerikanske soldater fra Serena Hotel i Kabul

– Da jeg forlot kontoret hadde jeg sjekket med departementet at vi hadde gjort alt vi kunne for å bistå de som var i Afghanistan. Det var ikke før senere vi fikk vite hvor alvorlig situasjonen var, sier Strøm-Erichsen til VG.

Statsråden understreker at hun hele tiden var tilgjengelig på telefon.

Statsminister Jens Stoltenberg var også informert om at forsvarsministeren valgte å avlegge jegerprøven.

Senere samme kveld fikk hun selskap av justisminister Knut Storberget.

– Jeg valgte å avlegge prøven på 45 minutter for å bli ferdig med det, sier han.

Han dro direkte fra NRK og var tilgjengelig på telefon hele tiden.

Regjeringens håndtering av krisen i Kabul ble ikke påvirket av de to ministrenes valg, hevder Stoltenberg. Han ser ingen grunn til at situasjonen burde vært vurdert annerledes i ettertid.

– Forsvarsministeren ble hele tiden løpende orientert og var tilgjengelig for både departementet og meg, sier Stoltenberg.

Frp-formann Siv Jensen er sjokkert over ministrenes oppførsel.

– Man kan ikke sette seg ned å avlegge eksamen nå Norge er utsatt for terrorangrep. De ansvarlige statsrådene har jo bare gitt beng, sier hun til VG.

På spørsmål om situasjonen burde vært håndtert annerledes svarer Strøm-Erichsen:

– Man kan alltid kritisere ting i ettertid, men jeg var tilgjengelig hele tiden. (©NTB)

Personvernpolicy