Innrømmer at Mugabe ikke vant

<p>Det er første gang at en statlig kilde innrømmer at president Robert Mugabe ikke har vunnet valget i første omgang. Foto: Scanpix</p>
Det er første gang at en statlig kilde innrømmer at president Robert Mugabe ikke har vunnet valget i første omgang. Foto: Scanpix

Det ser ut til å gå mot en ny omgang i Zimbabwes presidentvalg siden ingen av kandidatene ligger an til å få over 50 prosent i første omgang, skriver en offisiell avis onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Mønsteret i opptalte stemmer viser at ingen av kandidatene får over 50 prosent av stemmene, noe som tvinger fram en ny omgang,» skriver The Herald.

Det er første gang at en statlig kilde innrømmer at president Robert Mugabe ikke har vunnet valget i første omgang.

Resultatene av opptellingen etter parlamentsvalget har seget langsomt inn siden lørdag, men ingen resultater av presidentvalget foreligger.

Opposisjonsbevegelsen MDC har siden mandag hevdet at deres kandidat Morgan Tsvangirai har vunnet over sittende president Robert Mugabe og den tredje kandidaten Simba Makoni.

MDC mener at det sene resultatet peker mot at regjeringen arbeider for å forfalske resultatet, mens andre sier at Mugabe forhandler for å gå av og unngå en forsmedelig annen valgomgang. Tsvangirai benektet tirsdag kveld at forhandlinger var på gang.

De siste tallene etter parlamentsvalget viser at MDC har fått 96 mandater og Mugabes ZANU-PF har fått 92. 188 av de 210 mandatene i parlamentet er avgjort. (©NTB)

Personvernpolicy