Obama hevder å ha vunnet i Texas

<p> Foto: Scanpix</p>
 Foto: Scanpix

Barack Obama hevder at det var han og ikke Hillary Clinton som vant demokratenes nominasjonsvalg i Texas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Clinton ble kåret til vinner i Texas, men fintellingen fra de til dels kaotiske nominasjonsmøtene viser nå at det var Obama som sikret seg flest delegater i delstaten.

Ifølge senatorens medarbeidere får Obama med seg 99 Texas-delegater til demokratenes landsmøte i august, der det endelig blir avgjort hvem som blir partiets presidentkandidat.

Clinton må nøye seg med 94 delegater fra Texas, sier Lloyd Doggett som sitter i Representantenes hus for demokratene.

– Ingen tvil

– Det hersker ingen tvil om hvem som vant. Resultatet er utvetydig og 100 prosent klart og viser at senator Obama vant Texas, trolig med fem flere delegater enn Clinton, sier Doggett.

Clintons antatte seier i Texas, og seieren i Ohio samme dag, bidro til å puste nytt liv til den tidligere førstedamens valgkamp.

Chet Edwards, som også sitter i Kongressen for demokratene, sier Clinton var for raskt ute med å proklamere seier i Texas.

– Man utroper ikke vinneren etter halvspilt kamp, sa han tirsdag.

Superdelegater

Ifølge nettstedet RealClearPolitics.com har Obama nå 1.635 delegater i ryggen, medregnet 218 såkalte superdelegater, partiveteraner som står fritt til å støtte hvem de vil under landsmøtet i august, og som alt har gitt sin tilslutning til Obama.

Hillary Clinton har ifølge nettstedet sikret seg 1.499 delegater, blant dem 251 superdelegater som rett nok kan ombestemme seg helt opp til siste sekund.

ABC News har regnet seg fram til at Obama har støtte fra 1.628 delegater, mens Clinton har 1.497.

Den endelige bekreftelsen på Obamas seier i Texas kommer først i begynnelsen av juni, når Det demokratiske partiet i delstaten holder sin årlige kongress. (©NTB)

Personvernpolicy