Åpen for alle - alltid

17-åring berget Barcelona

17-åring berget Barcelona
17-åring berget Barcelona
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det 17-årige supertalentet Bojan Krkic hjalp Barcelona ut av krisen med vinnermålet i mesterligakampen mot Schalke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Krkic utnyttet en feil av hjemmekeeper Manuel Neuer og scoret kampens eneste mål allerede i det 11. minutt i Gelsenkirchen. Dermed har tyskerne en svært vanskelig oppgave i returkampen om en uke.

Barcelona ble hånet av egne tilhengere etter at de i helgen enda en gang tapte terreng til erkerival Real Madrid i gullkampen i La Liga. Men Real er ute av mesterligaen, og med tirsdagens borteseier er Barcelona på full fart mot semifinale.

Thierry Henry gjorde forarbeidet til vinnermålet. Neuer, som forrige måned ble hyllet som helt etter storspill og strafferedninger da Schalke slo ut Porto, greide ikke å holde franskmannens skudd. Henry fikk returen og slo inn til Krkic, som kunne beine ballen i tomt mål.

Respekt

Barcelona stilte uten stjerner som Ronaldinho, Deco og Lionel Messi, men hadde klasse nok til å spille ut hjemmelaget i lange perioder. I første omgang bestemte gjestene det meste i Schalkes storstue.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Schalke-spilleren som var nærmest scoring i første omgang var Marcelo Bordon, som beinet Samuel Eto’os innlegg rett utenfor eget mål.

– Jeg trodde ikke vi skulle ha så stor respekt. Vi greide ikke å legge det av oss før i pausen, sa Schalke-trener Mirko Slomka.

I annen omgang kom Schalke på banen som et langt mer aggressivt og mindre engstelig lag. Kampbildet endret seg, og det var hjemmelagets tur til å presse på, men mål ble det ikke.

Avslutningene var ikke gode nok. Fabian Ernst og Halil Altintop skjøt begge utenfor, før Søren Larsen nikket utenfor stolpen på hjemmelagets største mulighet i det 78. minutt.

Barcelona har en klar fordel foran returkampen og kan trolig se fram til semifinalekamper mot Manchester United. (©NTB)